Leállt a Facebook a világon mindenhol

A kora délutáni órákban tapasztalni lehetett, hogy elérhetetlenné vált a Facebook asztali gépen keresztül. A telefonos alkalmazást nem érintette a leállás.

2024. február 14., 16:25

Szerző:

Szerdán 13 óra után először akadozni kezdett, majd teljesen leállt, elérhetetlenné vált a Facebook az asztali gépeken – számol be róla az Index. A hiba ráadásul nemcsak idehaza volt észlelhető, hanem a szolgáltatások meghibásodását (felhasználói visszajelzések alapján) jelző Downdetector nemzetközi oldalán is jól látható a leállás: a technikai hiba miatt fél órán belül közel 8000 visszajelzés érkezett be. A közösségi oldallal mostanában elég sok a probléma, múlt héten és azelőtt is akadozott a felület – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

A szerdai  leállás bő egy órán át tartott, a Meta nem adott ki közleményt arról, hogy mi okozhatta a hibát.

Az utóbbi időben recseg-ropog a Facebook

A múlt héten a böngészőben használt Facebook, és azon belül a Messenger üzenetküldő chat ablakait nem lehetett bezárni az X-ikonra kattintva. 

Hogy a problémát mi okozta, azóta sem világos, ugyanakkor a különálló Messenger alkalmazás a múlt héten is hibátlanul működött, ahogy az okostelefonos alkalmazás is.

Legutóbb január legvégén tapasztaltunk hasonlót, akkor sokan arra panaszkodtak világszerte, hogy nem tudnak üzenetet küldeni, ugyanis az oldal folyamatosan felfele lapoz a beszélgetésekben. Ez a hiba egyes visszajelzések szerint ugyanakkor most is előfordul a becsukhatatlan ablakok mellett.

 

Nem ez az első alkalom, hogy teljesen leáll a Facebook

2021 október 4-én nem sokkal este hat óra előtt világszerte leállt a Facebook és a Messenger. Sajtóhírek szerint a Whatsapp sem működött, továbbá olvasóink akkor azt jelezték, hogy nem tudnak belépni az Instagramra. Mind a négy felület a Facebook tulajdonában van, Andy Stones, a Facebook kommunikációs munkatársa végül a konkurens felületen, egy Twitter-bejegyzésben (ma X-bejegyzásben) írta meg, hogy tudnak a problémáról, és dolgoznak a rendszer visszaállításán.

Akkor a a Twitter vicces bejegyzésben reagált a történtekre. Egy posztban azt írták: „Helló – szó szerint – mindenkinek.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Harun Ozalp / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)