Fontos kérdést tesz fel Facebook, így válaszoljon

Fontos kérdést dob föl a Facebook és nagyon nem mindegy mit választ!

2024. március 1., 12:04

Szerző:

Hamarosan döntés elé állítja a Facebook a Messenger üzenetküldő alkalmazásával kapcsolatban. Lehetőség nyílik arra, hogy leválassza a Messenger üzenetküldőt a Facebook-fiókjáról. Mutatjuk, melyik döntés mivel jár.

Dönteni kell a A Facebook és a Messenger használatáról

Egyre többen találkozhatnak a Messenger androidos és iOS-es változatában egy felugró üzenettel, ami azt hangsúlyozza, hogy döntést kell hozni a felhasználónak „a Messenger-élményéről”. A marketingszövegen túl azonban egy fontos döntésről van szó: arról, hogy az eddigi módon, a Facebookkal együtt használná valaki a Messengert, vagy leválasztaná az üzenetküldőt a közösségi oldalról. Hab a tortán, hogy nincs menekvés: ha az üzenet megjelent, dönteni kell. Vagy a „Kezdésre” lehet kattintani, vagy a jobb felső sarokban kijelentkezni. Más opció nincs – írja a Hvg. Röviden tényleg arról van szó, hogy a Messenger teljesen leválik a Facebookról, de azzal elvész minden eddigi adat is az applikációban – és a korábbi beszélgetések csak a Facebookból lesznek hozzáférhetők – írja a lap. 

Amíg nem hoz döntést, nem tudja használni a Facebook Marketplace felületet, a Facebook-játékokat és a Társkeresőt sem

Az Európai Gazdasági Térséget (EGT) érintő jogszabályi változások miatt a Meta mostantól lehetővé teszi új Messenger-fiók létrehozását meglévő Facebook-fiók használata nélkül is. Ha úgy dönt, hogy Facebook nélkül szeretnédhasználni a Messengert, elérhetők lesznek számára a Messenger funkciói, pl. a privát üzenetküldés és chat, a hang- és videóhívás, valamint további multimédiás funkciók is. Ez a környezet azonban nem tartalmazza a Facebook használatával elérhető funkciókat, pl. a csatornákat, a közösségi chateket, a történeteket és más funkciókat.

Ezek a funkciók ezentúl is elérhetők lesznek a Facebookon, a Messenger-fiókban azonban csak korlátozottan használhatja majd azokat. A fenti funkciók csak a Facebook-chatekben lesznek elérhetők, a Facebook nélküli Messenger-fiókban már nem tudja használni azokat a jövőben. A fenti Facebook-funkciókhoz csak korlátozott hozzáférése lesz a Messengerben, ugyanakkor ezentúl is be kell tartani az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat – írja a Facebook súgóközpontja. A Meta ugyanakkor azt ígéri, ez a döntés bármikor megváltoztatható, ha valaki a facebookos adataival lép be a Messengerbe.

Ha úgy dönt, hogy Facebook-fiókkal szeretné használni a Messengert, a Messenger-élmény tartalmazni fogja a Facebook használatával elérhető funkciókat, pl. a csatornákat, a közösségi chateket, a történeteket és más funkciókat. A Meta-termékekkel kapcsolatos választási lehetőségeidről itt lehet bővebben olvasni. 

(Kidemelt képünk illusztráció. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)