Busszal, önkormányzati pénzből vitte az érdeklődőket a határkerítéshez Szegvár fideszes polgármestere

2019. május 22., 12:51

Szerző:

Gémes László, Szegvár polgármestere, Csongrád megyei közgyűlési képviselő buszos túrát szervezett a déli határkerítéshez civileknek – vette észre az Index.

A politikus azt nyilatkozta a portálnak, hogy nem volt nyíltan meghirdetve a túra, mert akkor túl sok jelentkező lett volna. Ezért ismerősi körökből, például Szentesről, Szegvárról, Fábiánsebestyénről jött össze a körülbelül 50 résztvevő. 

A fideszes többségű megyei önkormányzat pénzéből ment a dolog, és ő mint fideszes képviselő szervezte az utazást.

Gémes azt mondta, jó hangulatú út volt, egy rendőr kísérte őket és válaszolt a kérdésekre. A politikus szerint így mindenki láthatta, hogy nem egy sima, csípőfogóval átvágható kerítés létesült, hanem az egy több zónás, „NATO-dróttal”, szervizúttal megerősített építmény, amelyen elég esélytelen az átjutás.

"Nem csoda, hogy tehermentesült a megye a migrációs nyomás alól, bár még így is ezer embert kaptak el májusig a határnál" – közölte a polgármester.

Fotó: Facebook/Index

Az Indexnek egy látogató is nyilatkozott az útról. Őt Fidesz-szimpatizánsként az egyik helyi Fidesz-irodából keresték meg. A portál információi szerint szinte csak középkorúak-idősek vettek részt a túrán, más program nem volt.

A résztvevő elmondása szerint a rendőr nagyon korrekten válaszolt, még akkor is, amikor a technikai kérdések után a keményvonalasabb nyugdíjasok elkezdtek arról érdeklődni, hogy

miért nincs aláaknázva az egész sáv, és miért nem lőnek a behatolókra.