Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, hatalmas lángokkal ég három épület Óbudán

2020. január 12., 19:42

Szerző:

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületben, a Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég nem messze a Dinamó utca sarkától - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, több ép?
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kolozsi Péter azt mondta, hogy a vezetéket sikerült áramtalanítani, ami nagymértékben segíti az oltást. 

Egy ember megsérült, áramütést kapott, átadták a mentőknek,

a körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte Kolozsi Péter.

Olvasóra hivatkozva az Index azt írja, hogy egy nagy detonáció is hallatszott, néhány percre több kerületben, a II., IV., XIII. és XV. kerületben is elment az áram.

Katasztrófavédelmi közlések szerint nincs információ arról, hogy a tűz elérte volna a közelben fekvő Budai Fűtőerőművet.

Egy szemtanú a III. kerület / Óbuda nevű nyilvános Facebook-csoportban azt írta, hogy először egy faház gyulladt ki, amelyben gazpalackok voltak, és a gázpalackok robbantak fel., a tűz aztán a szomszéd épületekre is átterjedt, és kigyulladt egy személyautó is.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.