Botka László üzent a kormánynak a szegedi vízmű államosításával kapcsolatban

Nem úgy megy az azért – közölte Botka Facebookon. Hozzátette, a szegedi vízmű önkormányzati tulajdonban is jó gazdasági eredményt ért el.

2022. augusztus 19., 08:59

Szerző:

„A Szegedi Vízmű nyereséges és jövőre is az lesz. Jobb helyen van nálunk, mint a Fidesz-kormánynál!” – írta Botka László szegedi polgármester arra a hétfői hírre reagálva, hogy a kormány országszerte az önkormányzati vízműcégek államosítására készülne, sőt, Palkovics László technológiai és ipari miniszter a tervvel kapcsolatban már be is hívta volna a közműcégek vezetőit egyeztetésre.

Botka hangsúlyozta, szerinte, amit eddig a kormány állami tulajdonba vett, mint az iskolák, a kórházak, az építésügy, az rosszabbul működik, a vízellátás pedig túl fontos ahhoz, hogy ott is ez történhessen.

A bejegyzésből úgy tűnik, Szeged egyáltalán nem gondolkozik abban, hogy átadja a Szegedi Vízművet állami tulajdonba. A Botka által a Szeged.hu-ról, a Facebook bejegyzéshez mellékelt cikkben pedig úgy fogalmaznak, a helyi önkormányzati cég a nehéz, 2022-es évben is nyereséget termelt, több mint 400 milliós év végi eredményre számít, ezért pedig a városban kívánják tartani.

(Kiemelt kép forrása: Fotó: Botka László Facebook-oldala)

21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

2022. október 4., 17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.