Így lesznek nyitva a boltok a héten, ezt senkinek sem szabad elfelejtenie

A hét közepén az ünnep miatt zárva lesznek egyes boltok, mutatjuk, hol vásárolhat be, ha valami mégis kimarad.

2024. október 22., 09:52

Szerző:

Ezen a héten változnak a boltok nyitvatartása. Október 23-án nagyon sok üzlet zárva tart, ezért, ha szeretne bevásárolni, a legjobb, ha azt még október 22-én elintézi. Ha valami mégis kimarad, az ünnep ideje alatt is lesznek üzletek, amelyek várják majd a vásárlókat.

Változik a boltok nyitvatartása az ünnep alatt

Ahogyan azt már megszokhattuk, az ünnep hatással van a boltok nyitvatartására. Idén szerdára esik a nemzeti ünnep, ami azt is jelenti, hogy a nagyobb áruházláncok üzletei zárva lesznek ezen a napon. Az olyan boltok, mint a Lidl, Auchan, Tesco, Metro, Spar és Penny nem nyitnak ki. Ha szeretne bevásárolni, akkor azt október 22-én estig teheti meg, ezen a napon a boltok a keddi nyitvatartás szerint várják a vásárlókat.  

Ha esetleg október 23-án kellene beszereznie valamit, akkor is lesznek nyitva üzletek. A trafikok, kisebb boltok számos településen kinyitnak. Emellett a benzinkutakon található üzletek is nyitva tartanak, ezeknek egy része éjjel-nappal működik. Ez vonatkozik az OMV benzinkutakon található Spar Express boltokra is, ezek október 23-án sem zárnak be.

A gyógyszertárak október 23-án ügyeleti rendszer szerint lesznek nyitva. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hivatalos oldalán megtekintheti azoknak a gyógyszertáraknak a listáját, amelyek az ünnep ideje alatt is elérhetőek lesznek.

Bár az élelmiszerboltok jelentős része zárva lesz, kisebb üzletek, például virágboltok, édességboltok és vendéglátóhelyek nyitva lesznek. A szabály szerint a nem élelmiszert árusító kiskereskedések szabadon dönthetnek arról, hogy bezárnak vagy sem. Ezért bizonyos szaküzletek ezen a napon is várják majd a vásárlókat.

Október 24-én már a megszokott módon lesznek nyitva az üzletek. Azonban november 1-én ismét változik majd az nyitvatartás. Mivel idén az ünnep péntekre esik, ezért ez most a hétvégi nyitvatartásra is hatással lehet. Előfordulhat, hogy bizonyos üzletek rövidebb ideig várják majd a vásárlókat. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)