Melegpornó-botrány: Bese Gergő azt állítja, rászedték

Bese Gergő a 777-nek jutatta el közleményét, amelyben elnézést kér, és azt állítja, hogy rászedték.

2024. szeptember 8., 09:24

Szerző:

A 777-hez jutatta el a melegpornó-botrányba keveredett dunavecsei plébános, Bese Gergő a közleményét, amelyben beismeri, hogy megszegte a papi fogadalmát, elnézést kér, de azt is állítja, hogy rászedték.

Bese Gergő: Vétettem az egyház ellen

A VálaszOnline pénteken írta meg a miniszterelnök irodáját és a Karmelitát is felszentelő, LMBTQ-ellenes cikkeket publikáló Beséről hogy a nyilvános megszólalásaiban hangoztatott konzervatív értékrenddel merőben szembenálló életmódot folytatott. A dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, férfiakkal ápolt intim kapcsolatot, mi több, az erről készült felvételek felkerültek pornóoldalakra. Az ügyről akta is készült, amely a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta. A lap azt is írta, hogy a cikk megjelentetése előtt többször és több csatornán is keresték Besét, ám ő nem reagált.

A 777-nek küldött közleményében a katolikus pap elnézést kért mindenkitől, akit megbántott, és bejelentette visszavonulását.

„A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld” – írja a Fidesz korábbi sztárpapja, majd így folytatja:

„Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.

Papi szolgálatomat, tanári munkámat a tőlem telhető legjobb tudással és óriási energiával végeztem. Nagyon hálás vagyok a kapott kegyelmekért (...) Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.”

A közlemény záró soraiban arról ir, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életét.

(Kiemelt képünk forrása: Bese Gergő atya Tiktok fiókja)

 

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.