Melegpornó botrány: Orbán Viktor is döntést hozott

Orbán Viktor Facebook oldaláról eltűnt az összes olyan kép, amelyen Bese Gergő melegpornó botrányba keveredett dunavecsei plébános szerepelt. 

2024. szeptember 7., 12:17

Szerző:

 Már Orbán Viktor is lépett a melegpornó botrányba keveredett Bese Gergő ügyében – szúrta ki az Index. Az összes olyan kép eltűnt Orbán Viktor Facebook-oldaláról, amelyen szerepelt Bese Gergő dunavecsei plébános. A katolikus pap emlékét azután próbálják meg eltörölni, hogy kiderült, Bese Gergő miatt újabb „LMBTQ-botrány” rázta meg a NER holdudvarát: a plébános melegpartikon vett részt, férfiakkal tartott fenn intim kapcsolatot, ráadásul melegpornó-videók kerültek fel róla az internetre.

Gyurcsány Ferenc se hagyta szó nélkül Bese ügyét

Az ügyről már Gyurcsány Ferenc is posztolt egy bejegyzést.

 

Sőt, még egy videót is közzétett:

Ebben azt fejtegeti a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy:

„Nem tudom, hogy miért kellene bízni bármilyen közösséget, benne istenhívők keresztény közösségét olyanokra, akiknek egész élete hazugság."

Gyurcsány Ferenc kiemeli, hogy őt nem érdekli, hogy ki kivel hempereg, de ez a pap, meg az ő kormánya ennek az ellenkezőjét hirdeti. „Mi több, büntetik, megbélyegzik azokat, akiknek ugyanakkor hazug áldását kérik, elfogadják, mely áldással szentesíteni akarjak saját bűneiket. Ez a baj, nem az, hogy egy férfi nem nőt szeret” – tette hozzá.

„Remélem, hogy rossz érzése van a kormányfőnek, aki így megáldott irodában dolgozik, az összes politikai barátnak, az összes követőnek, akik részesei lettek a hazugságnak, és valójában valamennyiünk megrontásának, legalábbis lelkileg és erkölcsileg” – zárja gondolatait Gyurcsány Ferenc.

Orbán Viktor számára kínos lett a korábbi fideszes sztárpap

Orbán Viktor stábja is lépett, miután kiderült, hogy a NER-es kötődésű Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, melegpornó-felületen szerepelt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

A miniszterelnök oldaláról mostanra az összes olyan képet törölték, amelyen a plébános szerepelt.

Bese Gergő hosszú ideje mozgott fideszes körökben, rendszeres résztvevője volt a Békemenetnek, és kétszer – 2022-ben és 2024-ben – is ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort. Az eseményről készült képek Orbán Viktor Facebook-oldalára is felkerültek, ám mostanra mindegyik galéria eltűnt.

Az Index úgy véli, a botránnyal Bese Gergő végleg kiesett a NER kegyeiből, a Fidesz pedig a cancel culture módszeréhez nyúlva teljesen eltörölte a plébános emlékét, minden nyomot eltüntetve arról, hogy bármikor is közük volt egymáshoz.

A Válasz Online információi szerint a melegpornóbotrányba keveredő LMBTQ-ellenes plébános tevékenységéről aktát is készítettek, ami megjárta a legfelsőbb kormányzati köröket is. Állítólag kormánykörökben „a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább” esetként beszélnek az ügyről. A történteket felvételekkel és telefonos üzenetváltásokkal is igazolni lehet, ráadásul a videók internetes melegpornó-felületekre is felkerültek, így meg sem próbálták tagadni a dolgot. Bábel Balázs érsek Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.

(Kiemelt képünk forrása: Bese Gergő hivatalos Tiktok oldala)

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.