Az izraeli miniszterelnök megfigyelőket küldene a Puskás Akadémiára, mert országa szeretne kijutni a következő futball VB-re

2018. július 19., 12:27

Szerző:

Mint megírtuk, Orbán Viktor ma délelőtt Jeruzsálemben négyszemközti megbeszélést folytatott Benjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel, akivel – az izraeli nagykövet szerint – „amint találkoznak, azonnal megvan a kémia és a dolgok mennek előre."

A jelek szerint nem működött a kémia másképp most sem, hiszen a dolgok szélsebesen haladnak előre. Mint Orbán a találkozó után elmondta, Netanjáhuval azonos módon látják a 21. század néhány kérdését, így a biztonságot, a terrorizmus elleni harcot, a határvédelmet és a modern kori antiszemitizmus problémáját is.

Orbán Viktor ugyanott sok egyéb mellett elmondta, hogy nem pénzt, hanem csak jóindulatot és támogatást kért Netanjáhútól. Az Index ugyanakkor mindemellett kiszúrta azt is, hogy a sajtótájékoztató végén az izraeli miniszterelnök megjegyezte:

szívesen küldenének megfigyelőket a felcsúti Puskás Akadémiára, mert szeretnének kijutni a következő labdarúgó világbajnokságra.

Az egyelőre nem világos, Netanjahu ugyan mit szeretne eltanulni, ugyanakkor érdemes felidézni: a hatalmas világsikereket felmutatni képtelen magyar futball fellegvára, az Orbán Viktor által alapított, és Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezet tavaly kétszer annyi pénzből gazdálkodhatott, mint amennyit tornatermek építésére szánt a kormány.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.