A terézvárosi forgalom is sebességmérőket kap

Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat és a kerület négy pontjára trafiboxot is telepítenek, hogy biztonságosabb legyen a kerület közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre is vonják a gyorshajtókat – közölte az önkormányzat vasárnap az MTI-vel.

2023. október 29., 12:46

Szerző:

A tájékoztatás szerint a boxok helyeiről a Budapesti Rendőrfőkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat.

Így trafibox kerül a jövő évben az Andrássy út – Izabella utcai csomópontba, az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópontba, a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópontba, valamint a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópontba.

A sebességmérő box előnye, hogy 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket – írták.

A közleményben idézték Soproni Tamás polgármestert, aki a döntést indokolva elmondta: más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. „Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nemcsak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is” – fogalmazott Soproni Tamás.

Terézváros szerint „az eszközök jogszerű beszerzése, a forgalomtechnikai engedélyeztetés folyamata, majd a KRESZ-táblák kihelyezése időigényes”. Ezt a munkát már megkezdték és nagyjából hat hónap alatt minden szabályosan lezárul – írták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mathieu Thomasset / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)