Fix traffipaxok árasztják el hamarosan egész Budapestet

A traffipaxok telepítése folyamatban van, többet be is kapcsoltak már a főváros útjain.

2023. október 26., 08:48

Szerző:

A Vezess.hu úgy tudja, több mint ötven helyszínen fognak sebességet mérni fix traffipaxokkal a budapesti utakon, ezek közül már van, ahol elkezdődött a mérés, és a napokban újabb helyszíneken élesednek a sebességmérők.

A Trafiboxokba helyezett traffipaxokat a rendőrség üzemelteti, az ő meglévő informatikai rendszerükbe kerülnek az adatok, és ők is küldik ki a bírságokat.

Budapest Főváros Önkormányzata érdekkörében a fővárosi közlekedésbiztonság fokozása érdekében első lépésként 45 forgalmi sávban való sebességmérést lehetővé tevő, fixen telepített, folyamatosan működő kamera beszerzésére vonatkozó szerződés kötésére került sor  – közölte a főpolgármesteri hivatal. Azt is elárulták, hogy a 45 darab sebességmérőből „pilot jelleggel két kamera a korábban megrongált Váci úti sebességmérők közvetlen közelében került kihelyezésre, ezek már jelenleg is működnek”.

(Képünk illusztráció / Pixabay)

 

 

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.