Újabb traffipax Budapesten: máris lefülelt egy 156 km/h-val száguldó autóst

A Máriaremetei úton az első napon az autósok 15 százaléka hajtott legalább 67 km/h-val.

2023. július 22., 11:08

Szerző:

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy sebességmérő helyszínt telepítettek a Máriremetei útra is. Arról is beszámolt, hogy már több száguldozót is bemértek, már ez első napon bemértek egy 156 km/h-val hajtó autóst.

Az új sebességmérő helyszínén az előzetes 24 órás mérés során a centrum irányába 156 km/h-t, kifelé 119 km/h-t mértek a Budapest Közút kollégái. Ebben az időszakban a 11119 áthaladó autó átlagsebessége 57 km/h volt, az autósok 15 százaléka haladt legalább 67 km/h-val.

„Nem maradhatnak következmények és változások nélkül az elmúlt időszak közlekedési tragédiái” – írta a posztban a polgármester, hozzátéve, hogy nem nézhetik tétlenül, hogy teljesen vétlen közlekedőket vagy éppen megállóban várakozók gázolnak el.

„Így vesztette el családja és barátai Boglárkát, szomszédunkat, akit halálra gázolták a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban. És így gázoltak halálra egy 26 éves kerékpárost az Árpád hídon” – fogalmaz Őrsi Gergely, aki szerint fontos leszögezni, hogy „célunk nem a bevételszerzés”. Már csak azért sem lehet az, mert az így kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek, vagyis az önkormányzatnak ebből nincs bevétele.

(Képünk illusztráció / MTI/Mónus Márton)