A BBC szerint Orbán Viktor Budapestet és a fiatalokat elveszítette

2018. április 9., 10:48

Szerző:

Orbán Viktor a vidéknek köszönhetően nyerte meg a választásokat, de a fővárost és a fiatalokat elveszítette – írja a BBC. Emlékeztet, hogy a Fidesz újra elérte a parlamenti kétharmadot, a szavazatok majdnem felét megszerezve, nagyon valószínű, hogy a Fidesz 133-at megszerzett a 199 parlamenti mandátumból. 

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A BBC híradásában arról is ír, hogy a párt a legtöbb vidéki választókörzetet megnyerte, de a budapesti körzetek nagy részét az ellenzék szerezte meg. – A magyar miniszterelnök legitimációja európai szinten erősödni fog, mivel a többi nacionalista párt is erőt merít Orbán győzelméből – írja Nick Thorpe, a BBC magyarországi tudósítója, aki szerint az ellenzéki szavazóknak két vigaszuk van. Az egyik, hogy a legtöbb fővárosi körzet az ellenzéké, másrészt a Fidesz a fiatal szavazók nagy részét elveszítette. Úgy véli, a következő Fidesz-kormányba ezért fiatalabb minisztereket ültetnek, hogy ezt a korosztályt is el tudják érni.

A BBC szerint a választás eredménye azt is jelzi, hogy a Fidesz nem fog kesztyűs kézzel bánni az ellenzéki sajtóval, ahogy azoknak a civil szervezetekkel sem, amelyek az emberi jogok érdekében és a korrupció ellen harcolnak. A cikk Orbán március 15-i fenyegetésével zárul, vagyis hogy elégtétel fognak venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben.

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.