Kinek az érdeke?

2012. április 10., 18:13

A Károlyi-szobor eltávolításával kapcsolatos megnyilvánulások félelmetes félretájékoztatottságra világítanak rá. De mit gondoljon az ember olyan igazán magasan képzett emberről, mint Kumin Ferenc politológus, aki így ír: „Jó, hogy a Kossuth teret visszaállítják egy olyan állapotba, amely tükrözi Budapest legnagyszerűbb időszakát? Persze hogy jó.”

Ezek szerint 1944-et és a Horthy-korszakot tekinti Budapest legnagyszerűbb időszakának egy többdiplomás politológus. Azt az időszakot, amikor a parlamentben minden demokratikus alapelvet súlyosan sértő törvényeket szavaztak meg?! Azt az időszakot, amely Magyarországot történelmének egyik legsúlyosabb következményekkel járó háborújába sodorta?!

Hogy az az időszak minden rosszat összehordott Károlyiról, érthető, hiszen elárulta osztályát, az uralkodó arisztokráciát! Földet osztott, lemondott előjogairól. De ma? Ki táplálja a sok hazugságot, rágalmat a tudatlanok fejébe? Kinek az érdeke a történelemhamisítás?

Szabó Zoltánné
E-mail

A pszichiáter hetente jelentkezik online élő műsorral a 168.hu-n. Beszélgessen a dokival, kérje ki a véleményét! Mutatjuk, ezt hogyan teheti meg.