A légiutas-kísérő figyelmeztet, ezért nem szabad kávét inni a repülőgépen

Döbbenetes dolgot árul el, a repülőn felszolgált kávékról egy Kevin nevű légiutas-kísérő. Ezek után biztosan többször megfontolja majd, hogy kérjen-e a fedélzeten egy csészével. 

2024. szeptember 19., 11:45

Szerző:

Egy hosszabb repülőút alkalmával biztosan ön is megkívánja a kávét, ám egy Kevin nevű légiutas-kísérő azt mondja, a fekete italt nem szabadna meginni a fedélzeten – írja a Mirror.

Csak semmi kávé 

A fiatal srác a TikTokon tesz közzé tartalmakat a munkájával kapcsolatban, az egyik videójában pedig gyakorlatilag arra szólította fel az embereket, hogy hagyjanak fel a kávéfogyasztással a repülőn. Kevin a felvételen arról beszél, hogy a kereskedelmi repülőgépeken kerülni kell a forró italokat, mivel a hozzáadott víz feltehetően koszos. Mint mondja a repülőkön található víztartályokat nagyon ritkán tisztítják, azonban a bennük található vízből kávét, teát főznek a fedélzeten. Ám ez talán a kisebb gond, ugyanis a srác szerint a kávéskannákat sem tisztítják megfelelően. 

Inkább a terminálon 

A légiutas-kísérő szerint ez egyenesen gusztustalan, éppen ezért mindenki figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy jobban járnak, ha nem fogadják el a repülőn felajánlott forró italokat. Sőt, egyenesen arra buzdítja az utasokat, hogy inkább érkezzenek meg egy kicsivel előbb reptérre és vegyenek kávét a terminálon. 

Alig van idő takarítani 

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért nem ügyelnek jobban a higiéniára a fedélzeten, ám Kevinnek erre is van magyarázata: állítása szerint gyakran nagyon kevés idő van csak a takarításra, így alapos munkát sem lehet igazán végezni. A légitársaságok takarítókat küldenek a gépekre, hogy felfrissítsék azokat két járat között, ám a szűkös menetrendek miatt erre tényleg alig jut néhány perc. Ha aggódik a kórokozók miatt, akkor a gépen van pár olyan hely, amit érdemes elkerülni.

Itt a videó: 

A legpiszkosabb helyek 

Egyébként nem Kevin az egyetlen, aki hasonló tartalmakat oszt meg a közösségi médiában, a 29 éves Barbie nevű légiutas-kísérő is gyakran tesz közzé utazási tippeket a TikTok csatornáján. Nemrég például elárulta, hogy mik a legpiszkosabb részek a repülőn. Nem meglepő módon a WC padlója végzett az első helyen, de az ülésből lenyitható kis asztalok sem a tisztaságukról híresek. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)