Pillanatok alatt ragyogóan tiszta lesz a mikró, ha így takarítja

A mikró takarítása még sosem volt ilyen egyszerű. 

2024. augusztus 14., 12:09

Szerző:

Akár hiszi, akár nem, de a mikrót nem csak durva vegyszerekkel lehet ragyogóan tisztává varázsolni. Egy egyszerű, de nagyszerű tipp segítségével pillanatok alatt tiszta lesz a szerkezet, ráadásul csak egyetlen hozzávalóra lesz hozzá szükség – írja a thekitchn.com Íme a citromos trükk, amit garantáltan imádni fog! 

Ami kelleni fog a mikró takarításhoz 

  • Egy kisebb tál vagy mérőpohár 
  • 1 citrom 
  • Tiszta, száraz törülköző vagy tisztítókendő 

Mutatjuk a lépéseket: 

Először is töltsön a tálba vagy a mérőpohárba fél csésze vizet. Ezután vágja félbe a citromot, a levét nyomja a vízbe, egy fél citromot pedig dobjon is bele a vízbe. Mindezt tegye be a mikróba és indítsa el nagy teljesítményen, időzítse 3 percre, ez idő alatt a folyadék fel tud forrni. Ha lejárt az idő, akkor ne nyissa ki egyből a mikró ajtaját. A bent keletkezett gőz és persze a citromos keveréj ereje segít fellazítani a lerakódott ételmaradékokat. 5-10 perc elteltével már kinyithatja az ajtót. Vegye ki a citromos edényt, ha van a mikrónak forgótányérja, akkor azt is. Törölje tisztára a mikró belsejét mindenhol, ne feledkezzen meg az ajtóról sem. Ha makacs foltokra bukkan, amiket nem könnyű letörölni, akkor mártsa bele a kendő sarkát a citromos vízbe és addig dörzsölje, amíg a szennyeződés le nem jön. Törölje át a forgótányért is, majd helyezze vissza a mikróba. Igen, ez konkrétan ennyi. Ha nem hiszi el, hogy működik, akkor nézze meg az alábbi videót: 

@jack.designs This is how to clean your microwave in one of the simplest and easiest ways! And it’s all natural because all you need is a lemon 🍋 #cleaninghacks #ecocleaning #naturalcleaning #motivation #anxietyrelief ♬ original sound - Jack Callaghan
Szódabikarbónás trükk 

A mikrónak persze nem csak a belsejét, de a külsejét is érdemes gyakran tisztítani. Ha szeretné, hogy a szerekezet kívülről is csillogjon, akkor érdemes lehet egy másik természetes módszert, egy szódabikarbónás trükköt bevetni. A dolog végtelenül egyszerű: csak mártson bele egy szivacsot a szódabikarbónával összekevert vízbe, facsarja ki, majd pedig alaposam törölje át vele a mikró külsejét. Ezt követően egy száraz kendővel itassa fel a felesleges nedvességet. Ha úgy látja, hogy a gép még nem elég tiszta, akkor egy 50/50 arányú ecetes keverékkel még átmoshatja a kényes területeket.  

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)