Ismét történelmi címlappal jelentkezik az ELLE

Az ELLE magazin, Magyarország egyik legnépszerűbb divat- és életmód magazinja leleplezte korszakalkotó őszi címlapját, amely a magyar média történetében egyedülálló módon egy kisgyermekes meleg házaspárt mutat be. 

2023. szeptember 5., 07:30

Szerző:

Olyan időket élünk, amelyben az elfogadás és a megértés nélkülözhetetlen, mégsem általános. Ebben a közhangulatban lép előre az ELLE, hogy rávilágítson egy egyszerű igazságra: a szeretet nem ismer korlátokat. A címlapra választott szlogen gyönyörűen foglalja össze a magazin lényegi üzenetét: Born From Love, azaz Szerelemből született, mert a családok, szerkezetüktől függetlenül a mély, feltétel nélküli szeretetben gyökereznek. 

A címlap nem csak Hlatky-Schlichter Hubert és dr. Szegedi László szerelmét és a család egységét ünnepli. Célja, hogy felhívja a hazai média figyelmét a befogadóbb ábrázolás szükségességére, megkérdőjelezze a sokak által még mindig vallott kirekesztő társadalmi normákat, és ösztönözze a sokszínűségről, elfogadásról és egyenlőségről szóló párbeszédet. 

“Minden gyerek megérdemli, hogy biztonságos, gondoskodó és támogató közegben nőjön fel, és ezt senki nem gátolhatja meg a szülők nemi identitására hivatkozva. Legújabb számunkkal szeretnénk reflektorfénybe állítani azt a számtalan családot és kapcsolatot Magyarországon, amelyek eltérnek a hagyományos konvencióktól, mert őszinteségük és erejük megérdemli a reprezentációt. A "Born from Love" címlap a szeretet egyetemességét és azt a tagadhatatlan igazságot bizonyítja, hogy a család nem a biológiáról, hanem a kötelékekről szól.”  – mondta el Mádai Vivien, az ELLE magyarországi főszerkesztője. 

Az ELLE Magyarország nemcsak szolidaritást vállal az LMBTQ+ közösséggel. Célja, hogy országszerte változást indítson, elfogadásra ösztönözze az olvasókat és a szélesebb közönséget, és ünnepelje a család minden formáját. 

A mérföldkőnek számító lapszám szeptember 7-től kapható az újságárusoknál szerte Magyarországon. Az ELLE Magyarország mindenkit arra buzdít, hogy csatlakozzon a #BornFromLove hashtag használatával a párbeszédhez, hogy országszerte kampányoljunk a szeretet és a család minden formája mellett.

2024. augusztus 30., 11:18

A nyár végének közeledtével sokan éreznek indokolatlannak tűnő szomorúságot. Azt gondolhatjuk, hogy ez egy múló állapot, de valóban létezik a szezonális affektív zavar (SAD), amely egyfajta depresszió, amely az évszakok változásaihoz kapcsolódik.