Kellemetlen szagok a hűtőben: próbálja ki ezeket és többet nem lesz rá gondja

Kellemetlen szagok áradnak a hűtőből és nem tudja, mi tévő legyen? Nyugalom, máris segítünk! 

2024. október 8., 13:07

Szerző:

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valamilyen oknál fogva kellemetlen szagok áradnak a hűtőből. A bűz forrása bármi lehet, szóval mielőtt megpróbálná semlegesíteni a szagokat érdemes megtalálni, mi okozza a bajt és persze eltávolítani azt. Amennyiben sikerült megszabadulni a szagokat kiváltó tényezőktől jöhet a kárelhárítás. Az alábbiakban mutatunk néhány szuper házi praktikát, amik egytől egyik nagyszerűen veszik fel a küzdelmet a szörnyű szagokkal. 

Kávézacc 

Akár hiszi, akár nem, de a kávézacc kiválóan alkalmas a szagok megkötésére, ráadásul semmi extrát nem kell vele csinálnia. Csak tegyen egy tálba a zaccból, majd rakja be a hűtőbe pár órára. A kávé elnyeli a rossz szagokat, a hűtő illata pedig ismét friss és kellemes lesz. 

Ecet 

Az ecet igazi csodafegyver. Ahhoz, hogy a segítségével eltüntesse a hűtőben keletkezett kellemetlen szagokat, keverjen el egy-két evőkanál ecetet ugyanennyi vízzel, majd a keverékkel alaposan törölje át a hűtő belsejét. Ehhez a művelethez persze célszerű kipakolni a frigóból. 

Sütőpor vagy szódabikarbóna 

Fogjon egy laposabb edényt majd szórjon bele néhány evőkanál sütőport vagy szódabikarbónát. Ezután helyezze a hűtőszekrénybe és a várja a csodát. Ami tényleg eljön, ugyanis mind a sütőpor, mind pedig a szódabikarbóna remek szagmegkötő. Célszerű legalább 24 órát bent hagyni, hogy minél jobban kifejtsék a hatásukat. 

Citrom 

A citromnak alapvetően is nagyon kellemes illata van, éppen ezért jó hír, hogy a hűtőben keletkezett kellemetlen szagokkal is képes felvenni a harcot. Tegyen egy félbevágott citromot vagy annak a héját a fridzsiderbe és nyugodtan hagyja is bent néhány napig. A szagok garantáltan eltűnnek, amikor pedig kinyitja a hűtő ajtót, akkor finom citrusillatot fog érezni. Fontos azonban, hogy az így felhasznált citromot néhány nap múlva ki kell dobni. 

Burgonya- vagy almaszeletek 

A citromhoz hasonlóan működik, annyi különbséggel, hogy javasolt 24 óra elteltével kidobni. Egyszerűen csak helyezzen egy kis tányérra néhány burgonya és/vagy almaszeletet és máris mehet hűtőbe. A várt hatás garantáltan nem marad el. 

(Forrás: wmn.de, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)