Íme a titkos összetevő, amitől a házi eperfagyi mennyei lesz

Ez a házi eperfagyi garantáltan a nyár slágere lesz. 

2024. június 13., 13:36

Szerző:

Jamie Oliver, világhírű séf már régóta ismert az egyszerű és finom receptjeiről, amiket otthon is könnyen el lehet készíteni. Ezúttal ebbe a fantasztikus eperfagyi receptbe szerettünk bele. 

Egyszerű, de nagyszerű 

Az eperfagyalalt kétségtelenül azon desszertek egyike, amiknek nagyon nehéz ellenállni. A nyári forróságban igazán jól esik ez a hűsítő finomság, ráadásul akár otthon is könnyedén elkészíthetó. A recept abszolút nem bonyolult, ráadásul van egy titkos összetevő, melynek hála az eperfagyi a fagyasztás után is elképesztően krémes lesz majd. 

Hozzávalók

  • 600 g eper (plusz a díszítéshez)
  • 100 g porcukor
  • 600 g habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 400 g sűrített tej
  • 50 g zúzott pekándió

Elkészítés 

Először is tisztítsa meg az epreket majd vágja őket félbe. Ezután melegítse fel őket a porcukorral és a két evőkanál vízzel elvegyíte, közepes lángon. Főzze a keveréket egészen addig, amít szirupos masszát nem kap. Ezt köetően szűrje át a szirupot egy szűrűn, hogy eltávolítsa a szilárd anyagokat. A lényeg, hogy a keverék teljesen sima állagú legyen. Ha ez megvan, akkor jöhet a krém elkészítése. A habtejszínt először is verje kemény habbá, majd adja hozzá óvatosan a sűrített tejet és a vaníliakinovatot. Ha is kész, akkor mehet bele a zúzott pekándió. Az elkészített krémes keveréket öntse egy fagyasztásra alkalmas edényben, majd pedig öntse rá a már kihűlt eperszirupot. Innentől kezdve pedig már nincs is más dolga, csak betenni a kész fagyit a fagyasztóba, majd pedig várni pár órát, míg teljesen meg nem fagy. Tálalás előtt érdemes nagyjából 10 perccel korábban kivenni, hogy könnyen lehessen adagolni. 

 

Na, de mi a titkos összetevő? 

Nos, Jamie Oliver titkos összetevője nem más, mint a sűrített tej. A séf azt mondja, hogy ez az adalék különleges krémességet ad a fagylalnak, aminek köszönhetően az több órás fagyasztást követően is sima és krémes marad. 

(Forrás: CityMagazine, Fotó: Freepik)

A kávé tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben, ám egyáltalán nem mindegy, mennyi kávét fogyasztunk egy nap, és az sem, mely kávétípust részesítjük előnyben. Vannak olyan kávék, amelyek károsak az egészségre.