A ketchupot is veszélyezteti a klímaváltozás
Egy tanulmány szerint komoly veszélybe kerülhet a ketchup a klímaváltozás hatására.
Eszerint a ketchup, vagyis az alapanyagául szolgáló a különböző paradicsomsűrítmények készítését komolyan veszélyezteti a klímaváltozás, mivel az ipari paradicsomot elsősorban az Egyesült Államokban (azon belül Kaliforniában) Olaszországban és Kínában termesztenek, többnyire olyan területeken, amelyeket a globális felmelegedés veszélyeztet – írja a Telegraph.
A Nature Food nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint 2050-re a paradicsomtermelés hat százalékkal csökken majd, 2050 és 2100 szerint viszont a legrosszabb forgatókönyv szerint akár a felére is lecsökkenhet a termelés.
A tanulmány szerint az előrejelzések szerint a jelzett három ország közül egyedül Kína lesz képes fenntartani a termelést.
(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dennis Klein/Unsplash.com)