Úgy fogadták Karikó Katalint, hogy elsírta magát – videó

A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében részt vevő hét kutató, köztük a magyar tudós nyerte el idén az Asztúria hercegnője-díjat tudomány és technológia kategóriában.

2021. október 19., 10:31

Szerző:

Oviedóba érkezett Karikó Katalin, hogy tudomány és technológia kategóriában átvegye az Asztúria hercegnője-díjat. A magyar tudós olyan fogadtatásban részesült, hogy nem tudta visszatartani a könnyeit. Erről egy videót is közzétett a Twitteren – vette észre a hvg.hu.

 

„Soha nem fogom elfelejteni a fogadtatást, amit az Ovideóba érkezésünkkor kaptunk” – írta Karikó, akit egy dudásokból álló zenekar is köszöntött a helyszínen. A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében részt vevő hét kutató, köztük a magyar tudós nyerte el idén az Asztúria hercegnője-díjat tudomány és technológia kategóriában.

(Kiemelt kép: A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én. Fotó: Cseke Csilla / MTI)