Zalatnay Sarolta elárulta: ezért volt alkalmatlan ügynöknek a '70-es években

Zalatnay Sarolta most Hajdú Péternél vallott az 50 évvel ezelőtti állapotokról és kapott egy komoly ígéretet.

2024. július 25., 10:31

Szerző:

Hajdú Péter az év elején jelentette be a Frizbi megszűnését, ehhez képest most Zalatnay Sarolta lesz a következő részben, szóval a Frizbi továbbra is él és virul és szállítja a sztárbeszélgetéseket.

Zalatnay Sarolta nem lehetett volna ügynök

A péntek estétől megtekinthető új rész értelemszerűen még nem nyilvános, tekintettel arra, hogy még csak csütörtök van, de már publikus egy beharangozó, amiben Zalatnay Sarolta a '70-es években szerzett tapasztalatairól beszél. Mint mondja, valószínűleg ügynöknek akarták beszervezni, de ő azonnal megmondta, hogy ő erre alkalmatlan:

„Én voltam az első még az Omegával, amikor kikerültünk Angliába. És mi akkor a kommunizmusból jöttünk. Amikor mondjuk a magyar követség adott nekem egy fogadást, és akkor ott voltunk, és akkor mondták, hogy akkor beszélgessek ezzel meg azzal, és akkor mondtam, hogy »Figy! Ha nekem információkat kell kiszednem, arra én nagyon rossz vagyok, megmondom, miért. Mert két lehetőség van: vagy a hapsi olyan antipatikus és ronda, hogy nem állok szóba vele, vagy annyira jóképű, hogy bele fogok szeretni. Tehát ez a két verzió.« [...] Azt nem mondták le, hogy feküdjek le velük, hanem hát... tanácsolták...”

Zalatnay Sarolta ezek szerint beleszeretett minden férfiba, akivel szóba állt? Ezt a következtetést valószínűleg nem vonhatjuk le, de figyelemre méltó, hogy a most 76 éves énekesnő azt is meséli, hogy kiszemelték egyszer Bond girlnek, ahol Sean Connery oldalán játszott volna egy angolul rosszul tudó énekesnőt, de aztán végül mégsem rá esett a választás. Alább lehet megnézni a beharangozót.

Mi lesz a Zalatnay Sarolta életéről szóló filmmel?

Hajdú Péter nyilatkozott a fenti videó publikálása után a Bors című kiadványnak, amiben hosszasan méltatja Zalatnay Saroltát és további részleteket árul el az eheti Frizbi-epizódról. Hozzáteszi többek között, hogy tett egy nagy ígéretet az énekesnőnek, mert a fentihez hasonló sztorikat hallgatva meggyőződésévé vált, hogy ezt az életutat tényleg meg kell filmesíteni, amint arról már egy ideje szó van:

„Tény, hogy Zalatnay Cini élete filmért kiált. Hatalmas magasságokat és még nagyobb mélységeket járt be az elmúlt évtizedekben. Elmondta nekem, hogy hatalmas lehetőséget kínált be neki a filmipar, amikor felkérték, hogy legyen egy James Bond film női főszereplője, Sean Connery oldalán. Hogy hol hozott rossz döntéseket, ő maga pontosan tudja. Nem volt szerencséje a szerelemben és az üzleti életben sem. De tagadhatatlan tény, hogy a honi zenei élet egyik meghatározó alakja még most is, aki képes volt többször is felállni a padlóról és még ma is kíváncsi rá a közönség. Valójában tettem neki egy ígéretet arra, hogy amit tudok, megteszek azért, hogy tényleg elkészülhessen a film, ami igazi korrajzként szolgál a 60-as évektől mostanáig.”

(Kiemelt kép: YouTube/Frizbi TV)