Zalatnay Sarolta elárulta nagy titkát: neki volt először ilyenje Magyarországon, de szomorú vége lett

Zalatnay Sarolta meglepő dologgal büszkélkedett el a Mokka hétfő reggeli adásában, de egy szívbemarkoló történetet is megosztott.

2024. június 10., 14:10

Szerző:

Zalatnay Sarolta tárnoki házában járt ma, reggel a Mokka stábja, innen jelentkeztek be élőben. Egyszer már megcsodálhattunk a lakásban permanensen álló karácsonyfát, most a fő témát az állatok jelentették, a kapcsolás pont a macskaetetés kezdetével esett egybe.

Zalatnay Sarolta egy idős házaspárnak segít

Zalatnay Sarolta nagy állatbarát volt világéletében: ezt talán nemcsak a rajongói tudják róla, hanem szinte mindenki Magyarországon. Az alább megtekinthető interjúban is említi, milyen sok kóbor macskát fogadott be, és bár megpróbálja ilyenkor elajándékozni az állatokat, ritkán van, hogy akad vállalkozó szellem, aki átveszi valamelyiküket. Így aztán a most 76 éves énekesnő maga viszi el ezeket a cicákat ivartalaníttatni, sőt, chip is van valamennyiük nyakában.

Zalatnay Sarolta arról is beszél egy interjúban, hogy a közelben lakik egy idős, mozgásképtelen házaspár, és többedmagával nekik is szokott segíteni az állatok gondozásában-etetésében:

„Nekem van egy olyanom, hogy itt nem messze tőlünk, egy ötpercnyire van egy idős házaspár, és oda járunk etetni a cicáikat, mert mozgásképtelenek. Egy jópár barátnőmmel, sőt, most már a fél utca eteti őket, mert látták, hogy jövök-megyek mindig.”

Talán pontosan ezekről a macskákról volt szó ebben a korábbi beszámolójában is.

Zalatnay Sarolta volt az első

Zalatnay Sarolta tehát a felelős állattartás fontosságát hangsúlyozza a videóban, de emellett egy érdekességet is elárul önmagáról, miközben a kutyáit sorolja időrendben visszafelé haladó sorrendben. Fel is tűnik a riportban Panni, a vizsla, aki éppen egy nagy nádágyon fekszik, amin Zalatnay Sarolta annak idején talkshow-t is vezetett. Ahol most a kutyus fekszik, ott egykor többek között Zámbó Jimmy adott interjút. Így mesél az énekesnő a kutyáiról:

„Panni a harmadik vizslánk, mert volt Marcika, aki elment, volt Sárika, aki tavaly ment el. Volt kettő csodálatos szamojédem, Samu és Szamóca. És volt egy csodálatos huskym, a Doki, Magyarország első huskyja.”

A riportban több képet is lehet látni Zalatnay Saroltáról és Dokiról. Az énekesnő a következő, szívszorító történetet meséli róla:

„Ez a típus, a husky szökős. És ott megtanultam sajnos, hogy szökött, szökött. Mindig a »Cinike, visszahozzuk ám a kutyát«, minden. És egyszercsak nem hozták vissza, hanem megmérgezték.”

Alább található a teljes interjú, amelyből kiderül az is, hogy Zalatnay Sarolta nem ért azzal együtt, hogy az állatok csak a társat, emberi kapcsolatokat pótolnák az ember életében, hiszen ő már gyermekkora óta bolondult a kutyákért-macskákért.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)