Megdöbbentő, melyik oldalról választott: Vajna Tímea ezzel a mémmel buzdítja követőit a választások előtt

Vajna Tímea is állást foglalt a választások kapcsán.

2022. március 30., 08:58

Szerző:

Vajna Tímea az utóbbi időben egész sokszor szólal meg politikai kérdésekről. Tavaly az adófizetési kötelezettséget kérdőjelezte meg, idén pedig a hírességek közül az elsők között reagált az orosz-ukrán háborúra a maga módján.

Nos, Andy Vajna egykori kormánybiztos özvegye most a vasárnapi választásokkal kapcsolatban is közzétett egy felhívást, mégpedig egy mémet, ami a hétfő hajnalban tartott Oscar-gála legbotrányosabb pillanatát használja fel.

 

Vajna Tímea automatikusan eltűnő Instasztorijában figyelemre méltó, hogy általában ellenzéki hírességek szoktak szavazásra buzdítani anélkül, hogy explicite állást foglalnának valamelyik oldal mellett. Az oldal, ahonnan a fenti mém származik (Szabó Simon rendező Instagramja), szintén olyan kormánykritikus, független orgánumokat támogat, mint a TASZ vagy a 444.hu – meglepő lehet, hogy Vajna Tímea innen vesz át tartalmat.

Az Orbán-kormány maradására szavazók ezzel szemben általában nem csak úgy általában a szavazásra buzdítanak, hanem nem rejtik véka alá, hogy melyik oldalt támogatják.

Íme három példa

Pataky Attila Orbán Viktor-pólóban szerepelt a Mokkában március 15-én

Muri Enikő: Ha már itt tartunk, számomra szimpatikus, amit a Kormány képvisel

Fotó: Tóth Gabi és Krausz Gábor is a Békemenetben vonultak

(Kiemelt kép: Vajna Tímea Instagramja)