Vágó István özvegye szívszorító vallomást tett: Nem tudok róla múlt időben beszélni

Vágó István születésének 75. évfordulója közeledik, ebből az alkalomból nyilatkozott Vágó Judit.

2024. február 7., 08:22

Szerző:

Vágó István tavaly április 29-én hunyt el, 74 évesen. Az országosan ismert kvízmester 1949. február 14-én született, így a jövő héten ünnepelné 75. születésnapját. Ebből az alkalomból adott nyilatkozatot a Best magazinnak az özvegye, Vágó Judit. A címlapon egy régebbi, közös kép látható.

Vágó Judit tehát még nincs túl a gyász első évén, és a lapban bevallja, nagyon hiányzik neki a férje:

„még mindig nem tudok róla múlt időben beszélni.”

Az özvegy sok időt tölt a családtagokkal, a fiával, Péterrel, valamint az unokával, Borisszal. A kisfiú anyai oldalról orosz származású, így a magyar mellett oroszul is anyanyelvi szinten beszél, de hat éves létére már angolul is megtanult. A nagymama velük és barátokkal tölti az ideje nagy részét, ők tartják benne a lelket. Vágó Judit próbálja magát munkával lekötni: elhunyt férje dolgozószobáját például emlékszobának rendezi be, illetve gondozza, szépíti a házat.

A gyász feldolgozásában rengeteget segítenek neki a barátok és családtagok, így Vágó Juditnak nem kell egyedül lennie.

„Soha nem gondoltam volna, hogy a barátok ennyire szeretnek minket, engem. Miután Isti elment, még inkább itt vannak velem, mellettem, óvnak, féltenek, vigyáznak rá nem hagynak magamra”

– többek között ezt mondja Vágó Judit a lapban.

A fia, Vágó Péter tavaly a májusi gyászszertartás kapcsán beszélt édesanyjáról és a gyászról.

”Közel száz ember jött el, akik apu halála óta próbálnak mindenben mellettünk állni. Anyunak különösen nagy segítség, hogy ott vannak mellette, hiszen elvesztette a társát, akivel 44 évig élt együtt. Igaz, szinte időnk sem volt még gyászolni, mert rengeteg ügyet kell ilyenkor elintézni, a hagyatékkal, a búcsúztatóval kapcsolatban. Büszke vagyok anyura, mert nagyon erős, de azért vannak nagyon nehéz pillanatok”

– mondta tavaly Vágó Péter, de nemcsak az édesanyjáról beszélt, hanem azt is elárulta, ő hogyan éli meg a tragédiát.

„Negyvenhárom évesen félig árva lettem… Nehezen megmagyarázható érzés, mert hiába vagyok már felnőtt és apa magam is, azt hiszem, akkor növünk fel először igazán, amikor elvesztjük a szüleinket, vagy egyiküket. Velük együtt vesztjük el a gyermeki énünket”

– áll Vágó Péter korábbi nyilatkozatában. A tévés legenda fia hozzátette, hogy 6 éves kisfiának nem akart hazudni a történtekről, ezért azonnal elmondta neki, hogy a nagypapája már nincs többé. A kisfiú egyelőre nincs tisztában teljesen a halál fogalmával, de megható pillanat volt, amikor a gyermek odament a nagymamájához és elmondta neki, hogy nagyon szereti: 

 „tudom, hogy meghalt a nagypapa. Igaz, nem tudom, miről van szó pontosan, de téged nagyon szeretlek.”

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub)