Tóth Vera megdöbbentő vallomást tett Tóth Gabi politikai szerepvállalásáról és válásáról: Nem mentem fel – videó

Tóth Vera elgondolkodtató nyilatkozatot adott húgáról, Tóth Gabi énekesnőről.

2023. szeptember 15., 08:41

Szerző:

Tóth Vera volt Rangos Katalin legutóbbi riportalanya a Heti jégbüfé című interjúsorozatban, és a beszélgetésben Tóth Gabi is szóba kerül. A felvételt podcastként, illetve a YouTube-on is meg lehet hallgatni-nézni, a videót az oldal alján találja.

Tóth Vera hosszasan beszél az interjúban a bulvármédiával való kapcsolatáról. Azt mondja, kicsit talán „túltolta” az esküvőjével kapcsolatos szereplést, mindenesetre hozzáteszi, hogy mennyire rosszul esett neki, hogy a lakodalomról exkluzív anyagot terveztek egy lappal, de egy másik publikáció online korábban lehozta az esküvő hírét, ráadásul téves információkkal.

A lakodalom utáni hetekben aztán Tóth Gabi válása lett az ország vezető híre, és Tóth Vera az ezzel kapcsolatban kialakult botrányról a következőket mondja:

„értem én azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ennek a fontosságát hirdette... de ő tényleg így gondolta! Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni. Azért a Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát. Ezzel egy embert simán a szuicid hajlamokba lehet belekergetni. És nem mentem fel! Mert minden ember hibázik, és ez az emberi életnek a része, hogy igenis hibázunk, és tudom, hogy ő, amit éppen amit kijelent, ő tényleg abban van.”

Tóth Vera azt is említi, hogy tudja, hogy a húga esetleg nem olyan következetes, mint mások, és jellemzőek rá az éles váltások. Sőt:

„amikor a politika beleszövi magát egy képbe, ott az egy élesebbnek tűnő váltás tud lenni.”

Tóth Vera egyébként arra a felvetésre, hogy a közönség úgy érzékelte, hogy Tóth Gabi a pénzért tette-mondta azt, amit tett-mondott, így felel:

„még ha azért csinálta volna!”

Tóth Vera említi Koncz Zsuzsa és Bródy János példáját, akik mindig is politizáltak a dalaikban, már akkor is, amikor ez még tilos volt. Így beszél erről az egykori Megasztár-győztes:

„ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak. Akár most is. Ők mindig is ezt a szerepet felvállalták magukra. A Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje. Tőle nem fogadják ezt el. És én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. De ahol nem feltétlenül muszáj, és nem a branded része, hanem az a branded része, hogy te a közönségnek énekelsz, és legyen az fekete, fehér, zsidó, keresztény, bármi, azt ne oszd meg, az a zenédet szereti, a zene a béke kulcsa, amiben megnyugszunk. Én nem azt mondom, hogy ne politizáljon, ne foglaljon állást egy zenész, de én nem tartom jó ötletnek.”

Alább lehet megnézni a teljes videót, amiben Tóth Vera azt is említi, édesanyjának mennyire nehéz végignézni, ami fiatalabbik lányával most történik.

(Kiemelt kép: YouTube/Rangos Katalin)