Kiderült, kik csatlakoznak Tóth Gabi énekesnőhöz

Itt van Tóth Gabi bejelentése, a dátum: március 10.

2024. február 20., 11:56

Szerző:

Tóth Andi helyébe lépve Tóth Gabi is fog szerepelni a március 10-én az Erkel Színházban a tavaly májusban elhunyt Tina Turner emlékére tartandó koncerten. Sőt, nem is csak egy koncert lesz, mert Tóth Gabi táncolni is fog, azt ígéri.

„Engem is hallhattok énekelni és láthattok táncolni is egy szuper koncerten, amit Tina Turner emlékére, tiszteletére rendeznek meg. Várunk mindenkit szeretettel. Erkel Színház, március 10.”

– írja Tóth Gabi az alábbi posztban. Érdekes kérdés, hogy vajon Tina Turner zenéjére is néptáncolni fog-e az énekesnő. Ön mire számít?

Itt lehet mindenesetre megtekinteni a posztot, ez legalábbis népies motívumoktól teljességgel mentes.

A Blikk ezen kívül felsorolja, hogy az emlékkoncerten kik csatlakoznak még Tóth Gabihoz. Hunyadi Donatella is ott lesz, ő ugye hivatásos énekes, de szerepelt a Dancing with the Starsban is, szóval úgy tűnik, szintén fog énekelni és táncolni egyaránt. Már csak azért is, mert vele lesz a táncpartnere a tévéműsorból, Bődi Dénes is. A fellépők között lesz még:

  • Király Linda;
  • Árpa Attila;
  • Veréb Tamás;
  • Keresztes Ildikó;
  • Polyák Rita;
  • Fehér Adrienn; valamint
  • Erox Martini.

Tina Turner emlékére

A tavaly elhunyt rockdívára emlékezve talán érdemes felidézni, hogy Tina Turner az élete utolsó, Svájcban leélt éveiben milyen súlyos beteg volt. Annak idején az énekesnő egy hosszú blogposztban részletezte a történetet, ami 1978-ban azzal kezdődött, hogy magas vérnyomást diagnosztizáltak nála. 1985-ben gyógyszert is elkezdett szedni erre a problémára, de amikor 2009-ben sztrókot kapott, leállt a gyógyszerrel, miután megtudta, hogy veséi a normálisnál 35%-kal rosszabbul működnek és úgy is érezte, hogy az orvosságtól csak rosszabbul van, nincs annyi energiája, mint korábban.

Ekkor egy barátja tanácsára áttért az orvos által felírt szerek helyett homeopátiás szerekre. Valamivel jobban is érezte magát, de amikor a legközelebb elment kontrollra, nagyon rossz hírek várták: a homeopátiás szerektől, illetve az orvos által felírt gyógyszer elhagyása miatt nagyot romlottak az értékei:

„ritkán volt az életben, hogy ekkorát tévedtem. Nem tudtam, hogy a kontrollálatlan magas vérnyomás súlyosbítja majd a vesebetegségemet, és hogy gyakorlatilag kinyírom a veséimet azzal, hogy feladom a vérnyomásgyógyszert. Sose hagytam volna abba az orvosságot a homeopátiás alternatíva kedvéért, ha tudtam volna, hogy mennyi minden forog kockán. A naivitásomnak köszönhetően odáig jutottam, hogy már élet és halál kérdésénél tartottunk.”

Tina Turner dialízisre szorult ekkor és végül veseátültetést hajtottak végre nála: férje, Erwin Bach egyik veséjét kapta meg. A műtét és utána a gyógyulás nem ment könnyen, 2017-től kezdve többször megint kórházba került, állapota gyakran leromlott. A 2022-es családi tragédia talán szintén közrejátszott abban, hogy az énekesnő nem tudott tovább küzdeni a betegség ellen.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)