Tóth Gabi elárulta, melyik áltudomány lesz „az egyik legfontosabb eleme” a táborának

Tóth Gabi már régóta hirdeti a tábort, amit a párjával együtt szerveztek, de csak most árulta el, mi lesz „az egyik legfontosabb eleme” a rendezvénynek.

2024. július 12., 10:14

Szerző:

Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence Egy a ritmusunk címmel tábort szervezett, amiről rengeteget hallhattunk az elmúlt hónapokban. Az énekesnő most elárult egy újdonságot a rendezvénnyel kapcsolatban, de lehet, hogy nem kellett volna.

Tóth Gabi egy fontos dolgot árult el a táborról

Az eddigi kommunikáció a néptáncot, népdalok éneklését és az íjászatot emelte ki a táborral kapcsolatban, de Tóth Gabi most mondja, hogy a rendezvény egyik fő eleme igazából a mentális egészség lesz. A táborozók rendelkezésére áll majd ugyanis Abkorovits Róbert coach is, akinek Tóth Gabi egy hónappal ezelőtt emlékezetes posztban mondott köszönetet, és aki próbál majd minél többet tenni a gyerekek tartós lelki jóllétéért.

„Tulajdonképpen ez az egyik legfontosabb eleme a tábornak, hogy az ő lelki állapotukkal és mentális hogylétükkel tudunk itt foglalkozni”

– árulja el Tóth Gabi a friss riportban. Hogy ez kicsit konkrétabban mit fog jelenteni a néptánckedvelő gyerekek számára, arról például az énekesnő nyilatkozatának következő részlete árul el egy érdekességet:

„Lehetőség lesz Robival, egy profi NLP coach-csal megbeszélni ezeket a traumákat és oldani a szorongást, hogy később már ne kelljen a gyerekkori nehézségeket magukkal cipelniük.”

Na erről az NLP-ről lesz szó alább.

Tóth Gabi hisz az NLP-ben, a szakértők nem

Érdekes, hogy a Bors linkeli is az NLP-ről szóló Wikipédia-cikket, de feltehetőleg azt remélték, hogy senki nem fog kattintani, mivel a cikk nem éppen a legjobb ajánlólevél az NLP számára. Hát mi kattintottunk. Először, hogy miről is van szó:

„A neuro-lingvisztikus programozás (NLP) egyrészt tapasztalatokra épülő konkrét pszichológiai, pszichoterápiás és kommunikációs technikák rendszere, amely a nyelvhasználatot és viselkedést tanulmányozva a kiválóság struktúráját igyekszik megfejteni, ezzel megismételhetővé és elsajátíthatóvá tenni az egyes ember számára. Az így elsajátított tudás az NLP szerint azután alkalmazható az élet bármely területén, ahol a hatékony kommunikáció mint releváns szempont megjelenik (nevelés, vállalatvezetés, üzleti élet, politika stb.).”

A cikk azonban a következőket is tartalmazza az NLP-ről, és ez csak egy rövid részlet abból a sok-sok bekezdésből, amely azt tartalmazza, hogy az NLP-t a szaktekintélynek elfogadott pszichológusok-pszichiáterek mennyire negatívan ítélik meg:

„A pszichológia, pszichoterápia fő vonala szerint az NLP feltevései nem tarthatók sem elméleti, sem gyakorlati szempontból, és ezért az áltudományok közé sorolják. Norcross és szerzőtársai az NLP-t hetedikként sorolják fel a tíz leginkább lejáratott terápiás beavatkozások között kábítószer- és alkoholfüggőség esetében. Albert Ellis, a racionális emocionális viselkedés terápia (REBT) alapítója az NLP-t derogatív jelzővel illette, mint terápiát, és név szerint említette, mint olyan irányzatot, amelynek technikáit a viselkedés terápiában kerülni kell. Az NLP el nem fogadottságát az is mutatja, hogy a tankönyvekben legfeljebb mint kritizált nézetet említik. Kritikusai szerint az NLP neve marketingcélokat szolgál: az NLP nem hivatkozik sem az idegi folyamatok tanulmányozására, sem a nyelvészetre. Célja, hogy a tudományosnak hangzó névvel tekintélyt kölcsönözzön magának.”

A tábor hétfőn indul, az alábbi poszt tartalmazza a részleteket.

Alább pedig a TV2 Tények plusz riportját nézheti meg a táborról.

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)