Kiderült, Tóth Gabi hány milliót kapott az államtól

Emlékezetes, hogy Krausz Gábor, amikor még az énekesnő férje volt, azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lehet mondani, hogy Tóth Gabi a NER kegyeltje lenne. Hát nézzük.

2024. július 2., 11:34

Szerző:

Elgondolkodtató összeállítást készített a Népszava arról, hogy hova kerülnek a hazai szerencsejátékokban résztvevők által elvesztett milliárdok: hát többek között Tóth Gabi és Pataky Attila cégeihez. Ezentúl ennek tudatában lottózzon: ha ötöse lesz, ön nyer, ha nem lesz, akkor Tóth Gabi nyer!

Tóth Gabi cégét a Szerencsejáték Zrt. támogatja

Eddig sem volt titok persze, hogy Tóth Gabi fellépéseit, például erdélyi turnéját a Szerencsejáték Zrt. támogatja. Éppen egy éve volt, hogy az énekesnő élő adásban áradozott arról, hogy milyen sokat kapott az állami tulajdonú cégtől:

„Nagyon hálásak vagyunk a Szerencsejáték Zrt-nek, hogy megtámogatott minket ebben a történetben, mert nélkülük nem tudtuk volna, hogy olyan helyekre eljussunk, akik nem mindig engedhetik meg maguknak, hogy koncertekre-fesztiválokra járjanak, és egy ilyen emelkedett műsorral tudtunk színpadra állni. Ez nagyon nagy dolog volt számunkra”

– fogalmazott Tóth Gabi tavaly júliusban, nem sokkal válása hírének kipattanása előtt az alább megtekinthető interjúban.

Hát akkor nézzük, mit ír Tóth Gabiról a Népszava összeállítása:

„Tóth Gabi (aki 2022-ben színpadra állt a Fidesz kampányzáróján, Orbán Viktorral pedig közösen énekelte a Kossuth-nótát) koncertjeit szervező cég, a Backstage Management Bt. a kampányzáró után, tehát 2022 júniusa óta 95 milliót kapott a Szerencsejátékon keresztül. Az énekesnőt számos támadás érte a Fidesz közelisége miatt, ő pedig elmondta, nem kellett őt megvenni, »hiszen mindig is ez volt az én hitem szerinti, valódi közösségem«. Tóth Gabin kívül Pataky Attilának, az Edda frontemberének cége a P. Management is jelentős összeget költhetett el, pár forint híján 378 milliót kapott a zenész, aki nem csak zenei munkásságával, vállalt jobboldaliságával, de a földönkívüliekkel kapcsolatos kijelentéseivel is fenntartja a sajtó érdeklődését.”

A lap megemlíti egyrészt, hogy ehhez képest a szintén Fidesz-hívő Nagy Feró mindössze egyszeri tízmilliós támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt-től, de hozzáteszi másrészt, hogy természetesen nem ez az egyetlen mód, ahogy a kormánypárt nagyobb összegeket tud folyósítani azon hírességek számára, akik mellettük kampányolnak.

Tóth Gabi most már talán mégiscsak a NER kegyeltje

A fenti cikk azt említi, hogy Tóth Gabi cége 2022 júniusa óta kapott pénzt a Szerencsejáték Zrt-től, és öt hónappal későbbi Krausz Gábor azon nyilatkozata, amelyben felháborodottan utasítja vissza azt a felvetést, hogy ők az állam által nekik juttatott pénzből élnének luxuskörülmények között.

Mióta együtt vagyunk a feleségemmel albérletben élünk, spórolunk, mert szeretnénk saját otthont magunknak és a kislányunknak. Reméljük, hogy az álmunk rövidesen valóra válik, de ehhez, ugyanúgy ahogy sok más családnak, nekünk is hitelre lesz szükségünk. Ennyire vagyunk százmilliókkal kitömve, ahogy azt ő és még néhányan állítják

– a hitelből készült családi ház azóta el is készült, de oda már csak Tóth Gabi és kislánya költözött be.

Krausz Gábor mindenesetre a következőkkel is érvelt a 2022-es, azóta már törölt kirohanásában:

„Csendben jegyzem meg, minden nagy fesztivál jórészt állami pénzből vagyis közpénzből valósul meg. Akkor ezek szerint mindenki, aki ott fellép, a NER kegyeltje? A feleségem például 17 éve egyiken sem kapott még lehetőséget.

Hát ha Sziget nagyszínpad nem is jött még össze Tóth Gabinak, azért azt nehéz lenne elfelejteni, hogy mind Tóth Gabi, mind Krausz Gábor évek óta, együtt és külön-külön is az állami tévécsatorna, a TV2 legfoglalkoztatottabb sztárjai közé tartoznak. Krausz Gábor ezen kívül tavaly egy fideszközeli orosz milliárdos szállodaláncától kapott állást.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Facebookja)