Krausz Gábor orosz milliárdos luxusszállodájától kapott munkát

Valóban Ausztriában dolgozik majd Krausz Gábor egy szállodában, azt mondja, régóta ismeri már a megbízóját.

2023. szeptember 19., 08:21

Szerző:

Először úgy tűnt, csak egy kis pihenésre ment ki Krausz Gábor Ausztriába a múlt héten, de most beigazolódott, hogy a sztárséf valóban egy állásajánlat miatt ment ki a szomszédos országba új fejezetet kezdeni a Relax Resort Kreischberg és a Hotel Alpenblick Kreischbergbe.

Ez a két szálloda a Hilaris Hotelshez tartozik, amit a Hotel Alpenblick a héten jelentett be az alábbi poszttal.

Szintén erről a két szállodáról írta a HVG.hu a következőket még januárban:

„eladja a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalatokat. A vevő a Peter's Consulting Kft., amelyet az a Zentai Péter vezet, aki a Magyarországon élő orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja. A miniszerelnök vejének cége kedden jelentette be az adásvételt, a két Ausztriában található (43 szobás, illetve 91 szobás) síhoteleket idén februártól már a Peter’s Consulting fogja üzemeltetni.”

Tiborcz István egyébként azóta még egy hotelt eladott a Peter's Consultingnak.

Most Krausz Gábor a Bors című lapnak nyilatkozott új munkájáról:

„már régóta, múltbéli projektekből ismerem azokat, akikkel belevágunk ebbe a kalandba. Eddig azért váratott magára az együttműködés, mert én egy saját éttermet szerettem volna, de úgy gondolom, az egyelőre korai lenne. [...] Az én feladatom az lesz, hogy összefogjam a szállodák konyháinak működését, kitaláljam a koncepciót és én legyek úgymond a gasztronómia arca.”

Krausz Gábortól most esetleg az a nyilatkozat juthat az ember eszébe, amiben tavaly év vége felé arról beszélt, hogy akkori feleségéről, Tóth Gabiról nem lehet azt mondani, hogy a NER kegyeltje lenne, és hogy ők ugyanolyan szerény életet élnek, mint bárki más az országban, és szentendrei házukat is csak hitelből tudják felépíteni.

(Kiemelt kép: Krausz Gábor Instagramja)