Molnár Gusztáv drámai nyilatkozatot tett: A függőségből nincs gyógyulás

Molnár Gusztáv 265 napot töltött az elvonón Komlón, most nyilatkozott először, amióta kijött.

2023. szeptember 18., 07:38

Szerző:

Molnár Gusztáv visszatért: a rehabról a valós életbe legalábbis, de a hagyományos és a közösségi médiában egyelőre alig-alig láthatjuk. Az elmúlt egy évben csak kettő posztot publikált az Instagramon, a második vasárnap esti. A Nyerő Párosból és a Drága örökösökből ismert színész a következőket írja:

„ha nem tudod hová mész, valószínűleg máshol fogsz kikötni… Tudjátok, sosem gondoltam volna, hogy ennyi szeretetet fogok kapni. Hálás vagyok. Hálás minden kedves szóért, hálás minden mosolyért, és hálás legfőképpen azért, hogy ezt most leírhatom. Ma megállított egy fiú az utcán, és megköszönte, hogy miattam mert segítséget kérni ő is. Talán ez az egyik legjobb dolog, ami mostanában történt velem. Szép estét mindenkinek.”

Egy friss fotó is tartozik a fentiekhez, amin a színész szinte alig hasonlít korábbi önmagára.

Molnár Gusztávval nem sokkal később egy interjú is megjelent a Blikk című lap honlapján. Ebben a színész visszaemlékezik botrányokban gazdag magánéletére, többek között a következőket mondva:

„ma már nem szégyellek semmit, hiszen rengeteget tanultam a betegségemről, arról, hogy mi hogyan működik ilyenkor. Visszatekintve, sokszor szégyelltem magam, és rettenetesen cikinek találom, ahogyan akkor viselkedtem, de ma már tudom, hogy az alkoholizmus egy betegség, a függőséget pedig tisztelni kell.”

Molnár Gusztáv kiemeli, hogy a 2022. november 10-én vonult be a rehabra, és ezt a dátumot most már szinte születésnapjának tekinti. Újjászületett, pedig az alkoholbetegségből nem gyógyult ki, csak megtanult az ital nélkül élni:

„a függőségből nincs gyógyulás, olyan ez, mint együtt élni a cukorbetegséggel: nem eszem cukrot, mert tudom, hogy baj lesz.”

Molnár Gusztáv arról is beszél az interjúban, hogy bár mindenkit elvesztett maga mellől, mégsem magányos.

(Kiemelt kép: Molnár Gusztáv Instagramja)