Tóth Gabi szerelme megdöbbentő dolgot árult el magáról: Ezért nagyon sokan kiröhögtek, megbélyegeztek

Tóth Gabi párja, Papp Máté Bence első saját interjújában a gyerekkoráról is beszél.

2024. február 29., 08:46

Szerző:

Tóth Gabi párjának, Papp Máté Bencének első saját interjúját a következőképpen vezette be tegnap este Marsi Anikó a Tények Pluszban:

„Eddig őt nem hallottuk beszélni. Pedig tud.”

Papp Máté Bence az interjút rögtön egy nagy vallomással kezdi:

„az tényleg nagyon érdekes, hogy mennyi minden hazugságot és hülyeséget írnak rólam, de valahogy ezt már gyerekkoromban megtanultam, mert lehet, hogy van még egy kis maradványa, de régen nagyon sokat dadogtam. Akkor nagyon kaptam az ívet, nagyon sokan kiröhögtek, megbélyegeztek. Akkor már jöttek ezek a lenézések. Fájt, rossz érzés volt, de már akkor megtanultam, hogy ennek nincs olyan nagy alapja, és nagyon elítélőek tudnak lenni az emberek.”

Vajon a dadogásra utalt Marsi Anikó a furcsa kiszólással a bevezetőben? Mindenesetre Papp Máté Bence a következőképpen folytatja:

„azok, akik engem ismernek, azok tudják, és velem vannak. Akik meg nem ismernek... eddig is nagyon sok olyan ember volt, akikkel nem akarok foglalkozni. Ezzel nem lehet mit tenni. Csinálni kell, menni kell előre. Amit csinálsz, az mindig megosztottságot fog szülni. Lehet, hogy most erre rárepült egy-két tartalomgyártó, és ezt most még nagyobb szenzációnak gondolják.”

De hogy pozitívabb vizekre evezzünk, idézzük azt a részt, ahol Papp Máté Bence a munkájáról beszél. Azt már tudjuk, hogy egy gimnáziumban oktat néptáncot, de ezen kívül még...:

„a Ritmus Akadémia mellett a Fricska Táncegyüttessel is járok sok-sok fellépésre, a jövő héten megyünk Erdélybe, Gabival együtt is vannak közös fellépéseink, és emellett a Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok.”

A néptánc szeretetét egyébként a szüleitől örökölte:

„már kiskoromban azt gondoltam, hogy nagy táncos leszek, mert a szüleim alapították a Csángó Fesztivált és a Jászság népitánc-együttest. Szoktunk ezzel viccelődni, hogy amint megszülettem, én egyből már táncoltam.”

És bár a családjában teljesen normális volt a néptánc, amikor elkezdett suliba járni, szembesülnie kellett azzal, hogy sokan cikinek ítélik meg a hagyományőrző táncot. Így vall erről:

„ha bementünk az iskolába, akkor egy kicsit mindig kifiguráztak minket, hogy mi néptáncolunk. És mi ezt nem értettük, mert egy ilyen világba, amikor belecsöppentünk, akkor ott ez nem volt ciki, viszont a városi vagy laikus emberek körében ez mindig egy kifigurázható téma volt. És ezért akartunk létrehozni valami izgalmasabb dolgot.”

Ebből a gondolatból jött tehát létre a Fricska Táncegyüttes, ami 2015-ben indult az Egyesült Királyságban a Britain's Got Talent című tévés tehetségkutatóban, ahol a zsűriből David Walliams folyamatosan flörtölt velük és előnyös külsejükre tett megjegyzéseket.

A TV2 teljes interjúját pedig alább lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)