Megdöbbentő, melyik színész vette védelmébe Tóth Gabit: Mit kompenzálunk a gúnyolódással?

Az elsők között van, akik Tóth Gabi és Krausz Gábor szakítását egy másik nézőpontból próbálják láttatni.

2023. augusztus 14., 10:12

Szerző:

Tóth Gabi és Krausz Gábor válása megkerülhetetlen témája lett a közbeszédnek a szerdai bejelentés óta. Rengetegen hozzászóltak már Kajdi Csabától Pottyondy Edináig, de talán csak az énekesnő nővére, Tóth Vera volt eddig az, aki kiállt a testvére mellett.

Nos, most még valaki védelmébe vette Tóthékat, és elég meglepő módon Fenyő Iván az, aki relatíve ritkán szokott ilyen témákban megnyilatkozni, hiszen a legtöbbször önismeretről, ezotériáról, spiritualitásról posztol. Ezúttal is ebből az irányból közelíti meg a témát a Facebookon egy rendkívül hosszú posztban, amiből csak néhány idézetet közlünk alább.

„Valakik válnak... Valaki most fáj, vagy valakik most nagyon fájnak... bárhogy is, ha egy ember szenved is, nem lökök még rajta... ha van harmadik fél, ha nincs, ez egy nagyon nehéz és kellemetlen dolog... ez nem mindennapi fájdalom. Átéltük már sokan, igaz? Ez nem vicc, ebbe életek futnak bele a falba, ebből földön lehet maradni, ebbe bele lehet roskadni...”

– így vezeti be Fenyő Iván a mondanivalóját, figyelmeztetve a helyzet komolyságára.

A színész a saját példáját is felhozza azzal kapcsolatban, hogy szerinte miért kéne csendben, egy szó nélkül elfogadnunk, hogy Tóth Gabi továbblépett – ahelyett, hogy a (közösségi) médiában vagy egyebütt reagálunk a hírre:

„én nem szeretem ezeket az embereket, és nem nem-szeretem őket.. engem totál nem érdekel, mi van velük, és nem kívánom, hogy a média beszámoljon a magánéletükről. Egyrészt, mert nem érdekel, másrészt mert MAGÁNügy, harmadrészt meg voltam hasonló helyzetben, amikor nehéz pillanatokat dobáltak az életemből a nép elé, hogy az cafatokra szaggassa... tudod, mint a középkorban... és nem akarom ezt Nekik. De amúgy itt tartunk még? Vagy: itt akarunk tartani, Barátok? Középkor?”

A 44 éves színész szerint ugyanis senkinek sem használunk azzal, ha most Tóth Gabiékon köszörüljük a nyelvünket:

„mit kompenzálunk ezzel a gúnyolódással, közös kárörvendéssel és megdobálással? Mit kompenzálunk ezzel a – nem is olyan apró – gonoszkodással? Azt meglátjuk magunkban? Mit pótlunk ezzel? Miért jó ez nekünk? Mit ad ez nekünk? És persze ha valamelyik okos modern női magazin bántalmazókról beszél, akkor bőszen mutogatunk másokra. Nem kell felmenteni senkit. De nem a mi dolgunk ítéletet hozni, vagy lesújtani. A mi dolgunk segíteni, de minimum együttérezni, és a saját életünkre vetítve OKULNI, ébredni és TANULNI mások botlásaiból, életéből, működéseiből.”

A teljes posztot, ami Tóth Gabit és Krausz Gábort név szerint nem nevezi meg, alább olvashatja el. Érdekes megfigyelni egyébként, hogy a másik személy, aki kiállt az énekesnő mellett, azaz Tóth Vera, szintén úgy tette meg ezt, hogy nem tette egyértelművé, hogy a posztjában a húga válásáról van szó.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)