Szikora Róbert keményen beszólt az X-Faktor mostani mentorainak

Szikora Róbert két évig volt az X-Faktor mentora, megmondta, miért nem nézi most már a műsort.

2022. szeptember 29., 10:25

Szerző:

Szikora Róbert a negyedik és az ötödik évadot zsűrizte az X-Faktorból, most már viszont megváltozott a véleménye a tehetségkutatószerű realityről.

Az RTL Klub zászlóshajójának tekinthető műsor Instagramján-Facebookján ugyanis egy viccesnek szánt grafika jelent meg a héten a legkevésbé sikeres indulók arcképével és az „Esélytelenek” felirattal. A nem elég tehetségesnek ítélt énekesek kigúnyolása mindig is hangsúlyos volt az X-faktorban a világ minden részén, de úgy tűnik, két évtized után most már nálunk is kezd kínossá válni az ilyen típusú nyilvános megalázás. Az „Esélytelenek”-grafikára érkezett rengeteg negatív reakció nyomán mintha az RTL Klub végre észbe kapott volna, hogy már nem menő átlagembereket nagy nyilvánosság előtt megalázni, mert a kérdéses grafika azóta eltűnt a csatorna hivatalos fiókjaiból a közösségi médiában. De persze a tehetségteleneken kiakadó, őket kinevető mentorok továbbra is a brand szerves részét képezik, sugallja az alábbi, 3 napja publikált poszt.

A Bors azért megkérdezte a témáról Szikora Róbertet, aki a következőket mondta:

„jó pár éve nem nézem az X-Faktort. Őszintén szólva lenne rá időm, de már nem nézem.”

Az R-Go frontembere elismeri, hogy az ő idejében szintén volt hasonló megalázás, és ő már akkor is felszólalt ellene (úgy tűnik, nem túl sok sikerrel):

„nálunk is előfordult, hogy egy zsűritársam nem úgy szólt a versenyzőhöz, ahogy szerintem illett volna. Én szóltam, hogy figyeljetek, ő haza fog menni a saját közösségébe, és lehet, hogy egész életében ezért fognak röhögni rajta. Nem szabad megalázni senkit.”

Érdekesség, hogy a műsor egyik mentora pont a héten kritizált egy másik RTL-es realityt: ByeAlex a Nyerő Párost nem tartja megtekintésre érdemesnek, és szerepelni se lenne hajlandó benne. Az X-Faktorban viszont 2016 óta zsűritag.

A zenés show következő adását szombat este 8-tól lehet majd megtekinteni az RTL Klubon. A legfrissebb beharangozó szerint megint rengeteg énekest fognak különböző mértékben sértő szövegekkel hazaküldeni a mentorok.

„Ízléstelenül, tehetségtelenül, furcsán rossz”

– értékel valakit Gáspár Zöldhajú Laci az alábbi videóban.

A magyar X-Faktor anyja, azaz a 2004-ben indult brit eredeti 2018-ban szűnt meg 15 évad után.

(Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub/X-Faktor)