Szabados Ági virágcsokrot kapott a Híradóban, mert távozik – íme, hol folytatja

Szabados Ági vasárnap olvasott utoljára hírt a Híradóban, ezentúl új oldalát mutatja majd meg.

2022. november 7., 08:01

Szerző:

Volt egy érzelmes pillanat a vasárnap esti Híradóban az RTL-en: elbúcsúztatta Szabados Ági hírolvasót műsorvezetőtársa, Rábai Balázs. Szabados Ági nyolc év után búcsúzott ettől a műsortól, virágcsokrot is kapott. Íme az adásrészlet.

A távozás alkalmából az RTL.hu interjút közöl Szabados Ágival, aki elárulja, hogy ezután a Reggeli című, jóval könnyedebb hangvételű műsort fogja vezetni. A Híradó vezetése Szabados Áginak néha igen nehéz perceket okozott, derül ki a beszélgetésből:

„épp egy magánéleti válság közepén jártam, amikor egy hír – a hajléktalanok vegzálásáról volt szó – annyira szíven ütött, hogy elsírtam magam. Szerencsém volt, mert épp Balázs (Rábai Balázs, a Híradó társműsorvezetője) jött, így volt két percem, hogy összeszedjem magam. De igen, kell a fal, amit felépítesz, és ami az esetek 99 százalékában megóv az ilyen helyzetektől. Mire újra rám került a sor, folytattam, mintha mi se történt volna. Megtanultam fegyelmezni magam. Most épp ebből az önkontrollból kell visszavennem, hogy ne egy fegyelmezett híradós üljön be a Reggelibe.”

Szabados Ági annyira bravúrosan tudja kezelni az ilyen helyzeteket, hogy azt már egyetemen is oktatja. A következőket meséli ugyanebben az interjúban:

„szoktam is mondani a Szegedi Egyetemen, ahová visszajárok híradózást tanítani, hogy érzék kérdése is, tudod-e minden helyzetben tartani a három lépés távolságot. Úgy, hogy közben azért robot se légy, de a véleményed sem ülhet ki az arcodra. Másnak máshoz, nekem történetesen ehhez van érzékem. Rendesen belém ivódott, hogy híradósként mit lehet és mit nem. Nem nevethetem el magam, nem sírhatom el magam, és még sorolhatnám, mit nem lehet.”

Az RTL egyébként azt is bejelentette, hogy Szabados Ági mellett Tihanyi Péter is a Reggeli új műsorvezetője lesz mostantól.

Egyébként a híradósok pártatlanságának fontosságáról Erős Antónia és Szellő István is beszélt pont a napokban, elég egyértelműen beszólva a Tények műsorvezetőinek, Marsi Anikónak és Gönczi Gábornak.

(Kiemelt kép: RTL/Híradó)