Schobert Norbert a GVH szerint a bírság után is folytatta valótlanságok terjesztését

Schobert Norbert 40 milliós bírságot kapott a GVH-tól, de ezután sem volt jogkövető a magatartása.

2023. június 13., 07:57

Szerző:

Schobert Norbert egy hónappal ezelőtt saját bevallása szerint visszavonult, miután Update nevű cégét 40 milliós bírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal. A vállalkozással kapcsolatban jogsértőnek találták a cégvezér kommunikációját, amely a fogyasztók megtévesztésére volt alkalmas az Update-termékek élettani hatásának tekintetében.

Bár Schobert Norbert visszavonult, azért itt-ott mégiscsak nyilatkozott a május 6-i bírság óta, szerepelt például Hajdú Péternél a Frizbiben, ahol elmondta, hogy hibázott, mert nem gondolta, hogy a jogszabályok a Facebook Live-on keresztül közvetített reklámra is vonatkoznak.

Az Index felvette most a kapcsolatot a GVH-val, és az intézmény többek között a következőket közölte a nyilvánossággal:

„sajnálatos módon a cég alapítója május 6-a óta számos valótlan, megtévesztő nyilatkozatot tett a versenyhatóság eljárásáról, annak tárgyáról és megállapításairól.”

A GVH emellett hozzáteszi, hogy az Update részletfizetési lehetőséget kapott a 40 milliós bírság befizetésére, de az első részlet befizetését rögtön elmulasztották.

Schobert Norbert szűkszavúan ugyan, de reagált minderre: azt mondta, nem gondolja, hogy ne működött volna együtt a GVH-val, és szerinte a fogyasztók megtévesztésével is felhagyott.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)