Schobert Norbert elárulta, hogyan bukott le: haragosa elképesztő dologgal jelentette fel

Schobert Norbert nem gondolta, hogy a reklámszabályok a Facebook Live-ra is vonatkoznak.

2023. június 10., 07:25

Szerző:

Schobert Norbert volt Hajdú Péter vendége péntek este a YouTube-on a Frizbi című beszélgetős műsorban, ami szinte egyedinek számít a hazai piacon azzal, hogy nem nevezi magát podcastnak. Az Update márka főnökeként híressé vált egykori edző nemrégiben 40 millió forintos bírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól, amelynek nyomán be is jelentette visszavonulását, de persze Hajdú Péter műsorába azért elment.

A következőket mondta arról, hogy miért kapta a bírságot:

„ott követtem el a hibát, hogy a Facebookon szabadon kommunikáltam. A Facebookon az ember élőzik, akkor dicséri a saját termékét. Én nem gondoltam azt, hogy a Facebook Live is reklámfelületnek számít.”

Hajdú Péter erre megkérdezi, hogy hogyan lehetséges ez – esetleg a GVH ellenőrei a facebookos élő adásokat is figyelték? Erre Schobert Norbert válasza a következő:

„valaki, aki följelentett, 186 élő videómat lementette, kiscriptelte, jogászokkal kielemeztette.”

Hajdú Péter száját erre a következő felkiáltás hagyja el:

„Jézusmárjám, ki ez a beteg ember?!”

A nyakában keresztet viselő Schobert Norbert erre nem nevezi nevén az illetőt, csak néhány dolgot árul el róla:

„tudom, hogy kicsoda. Férfi, nem ismert [ember]. De a lényeg az, hogy a reklámkommunikációban nem hibáztam. Nem volt olyan hirdetésem, újsághirdetés, TV-hirdetés, ami GVH-szempontból rossz lett volna. A Facebook Live-ra nem tudtam, hogy vonatkozik ez a szabály.”

Alább lehet megtekinteni a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/FrizbiTV)