Megvan a büntetése a Schoberték gyalázásával vádaskodó férfinak: idáig fajult a norbirékabiznisz-botrány

Egy férfi azt állította tavaly, hogy Béres Alexandra áll a Schobertéket gyalázó Facebook-csoport mögött. Most kiderült az igazság.

2023. április 26., 07:37

Szerző:

Évek óta létezik egy Facebook-csoport A nagy norbiréka-biznisz címmel, ami Schoberték életét-tevékenységét kritizálja. Tavaly hatalmas nagy botrány lett abból, hogy egy fiatalember bejelentette, hogy tudomására jutott, hogy a csoport mögött a rivális edző, Béres Alexandra állhat. A fitneszhíresség augusztusban megmondta, hogy bíróság elé viszi az ügyet, és a per mostanra ért véget, méghozzá a vádakat több műsorban is elismétlő férfi, Király Dávid Izmael elítélésével.

A per végeredményét Béres Alexandra jelentette be a közösségi médiában a következő közleménnyel:

„VÉGRE LEZÁRULT A BÜNTETŐJOGI PER. JOGERŐS ÍTÉLET SZÜLETETT. Ma a bíróság büntetőügyben bűnösnek mondta ki K. Dávid I- vádlottat, azért, mert tavaly nyáron a sajtóban azt állította, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy a férjem és én állunk a Schobert családról rendszeresen posztoló »A nagy Norbiréka biznisz« elnevezésű Facebook-oldal mögött. A bíróság az ítélet indokolásában kitért arra is, hogy a vádlott semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, ilyet a bíróság többszöri felhívására sem csatolt. A bíróság a vádlottat három rendbeli nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek és ezért 120 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítéletet a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős. Az engem ért támadásokkor azt nyilatkoztam: Remélem, hogy a sajtó ugyanakkora lelkesedéssel fogja tájékoztatni a nyilvánosságot arról, ha kiderül az igazság! Ez most kiderült. Nyilatkozni, »végighaknizni« a médiát nem szeretném. Szívesebben beszélek egészségvédelemmel, mozgásfejlesztéssel kapcsolatos tartalmakról. Őszintén köszönöm majd a bocsánatkéréseket, és elvárva a sajtó részéről a kellő szakmaiságot, köszönöm, ha a közvélemény elé tárják az ítéletet és az igazságot! Remélem ez kellő visszatartó erő azon emberek számára, akik a pillanatnyi rivaldafény és médiafigyelem érdekében arra is hajlandóak, hogy ismert emberek hírnevét befeketítsék!”

Béres Alexandrának üzenjük, hogy nagyon szívesen.

A nagy norbiréka-biznisz című nyilvános csoport 49 ezer taggal azóta is működik tovább.

(Kiemelt kép: Schobert Norbi hivatalos Instagramja)