Rúzsa Magdi kiborult: ezt csinálták a hármas ikrei a játszótéren

Rúzsa Magdi hármas ikreket nevel, és elmondja, hogy van, amit már másként csinálna, ha születne egy negyedik baba is.

2024. április 25., 09:51

Szerző:

Újabb epizóddal jelentkezett Rúzsa Magdi gyermeknevelési, szponzorált videósorozata a YouTube-on. Az előző rész témája az evés volt, most a differenciálásról és a fejlesztésről beszélget az énekesnő dr. Sipos Lilla gyermeknevelési tanácsadóval.

A videó fő üzenete az, hogy hagyni kell a gyerekeket, hogy a maguk tempójában fejlődjenek, nincs értelme más gyerekekhez vagy mások által előírt fejlődési mérföldkövekhez túlságosan sokat hasonlítgatnunk a kicsiket. Rúzsa Magdi bevallja, hogy ezt ő maga is elrontotta, és ha születne még egy gyereke, akkor ezt már másként csinálná.

„A táblázatokat figyeltem, és rengeteg tanácsot kaptam, de rájöttem arra, hogy egyik sem jó. Azt látom hármas ikrek mellett, hogy ha egy nap születne még egy gyerekem, bár nem készülök rá, akkor nagyon-nagyon másképp csinálnék nagyon sok mindent”

– mondja az anyuka-énekesnő, akinek hármas ikrei már két évesek.

Rúzsa Magdi azt mondaná, ha újrakezdené, akkor abban változtatna, hogy nem hasonlítgatja a gyerekeit másokhoz, sőt, egymáshoz sem, nem figyelné más gyerekeit. Így fogalmaz:

„A saját gyerekeimen keresztül is látom azt, hogy három gyerek mennyire különböző. Nálunk például a beszédben is, vagy csomó mindenben akkora az eltérés a három gyerek között...! Teljesen más irányba megy, vagy az érdeklődési kör. Régen is: nem hasonlítgatták ennyit, nem volt lehetőség ennyit hasonlítgatni egymáshoz a gyerekeket, és szerintem ez nem baj. Mert főleg a mai világban annyira nagyon be tudunk stresszelni!”

Az összehasonlítgatást Rúzsa Magdi szörnyűnek nevezi, azt mondja, az ilyesmi nagyon bevisz az erdőbe. Már csak azért is, mert manapság sokan a közösségi médiából kapnak képet arról, hogy mások, illetve más anyák hogyan élik az életüket, hogyan nevelik a gyereküket, ez a kép pedig nagyon drasztikusan torzítja a valóságot. Az Instagramon mindig csak a pozitívumokat látjuk más életéből, ezért különösen káros, ha azt hisszük, hogy másnál az a normális, amit a közösségi médiába kitesz, és aztán akár magunkat, akár a gyerekünket ehhez hasonlítjuk.

Az énekesnő mond egy eklatáns példát is arra, mennyire kiborult – feleslegesen – akkor, amikor meglátta, hogy Keve, Lujza és Zalán mennyire máshogy viselkednek a játszótéren a többi gyerekhez képest:

„Azon kaptam magam, hogy engem nagyon elkezdett frusztrálni az, hogy kint voltunk a játszótéren, és az én gyerekeim álltak és moziztak. És látom, hogy a többi gyerek meg játszik és szaladgál. És teljesen ki voltam borulva, hogy most akkor az én gyerekeimmel valami baj van, hogy ők állnak a játszótéren és nézik a többi gyereket, és egyáltalán nem érdekeli őket a mászóka. Őket sokkal később kezdte ez el érdekelni, sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy én azt látom, hogy ők még mindig nem annyira játszóteres gyerekek. [...] Ők más típusú gyerekek, őket más dolgok érdeklik, és ezt nekem meg kell értenem és ezt el kellett fogadnom.”

Alább lehet megnézni a teljes videót.

(Kiemelt kép: YouTube/Rúzsa Magdolna)