Rúzsa Magdi megdöbbentő dolgot mond a hármas ikrek jövőjéről: Ne kelljen mindent alájuk tenni

Rúzsa Magdi arról beszél friss videójában, mi a legfontosabb célja a gyerekneveléssel, de azt is említi, a három gyerek egy időben rengeteget harapott.

2024. június 10., 12:39

Szerző:

A YouTube-on publikál Rúzsa Magdi heti rendszerességgel egy szponzorált videósorozatot, amiben dr. Sipos Lilla nevelési tanácsadóval beszélget Anyu Akadémia cím alatt. A tízrészes széria legfrissebb, utolsó epizódjában a gyereknevelésről van szó.

Rúzsa Magdi erre neveli az ikreket

Rúzsa Magdolna énekesnővel kapcsolatban tudni kell, hogy hármas ikereket nevel. Lujza, Keve és Zalán idén februárban lettek két évesek. Az édesanya az alább megtekinthető videóban így fogalmaz arról, mit tekint a legfontosabbnak a gyereknevelésen:

„Hogy önállóak is legyenek. Ez nyilván a személyiségemből is fakad, biztos valahonnan nagyon mélyről gyökeredzik, de nekem nagyon fontos, hogy tudjam, hogy mindig meg tudnak állni a maguk lábán. Hogy bármit is hoz az élet, ha ne adj' Úristen én egy nap nem lennék, tudjam azt, hogy képesek lesznek erősen, okosan döntéseket hozni és vinni az életüket. Hogy ne kelljen mindig mindent alájuk tenni. Nekem ez az első és legfontosabb. Nagyon szeretném azt, hogy bátrak legyenek. Hogy merjenek játszani, hogy nyitottak legyenek. Nagyon jó érzés látni azt, amikor teljesen idegen közegben van, és azt látom, hogy elkezdenek nyitni mások felé, idegenek felé, felnőttek felé, gyerekek felé.”

Rúzsa Magdi hozzáteszi, hogy az elektronikus kütyüket is azért ellenzi kifejezetten hevesen, mert úgy érzi, hogy ha sokat használják a kicsik ezeket a készülékeket, akkor nem fejlődik ki annyira saját gondolkodásmódjuk, saját fantáziájuk.

Rúzsa Magdi egyik gyermeke egy időben harapott

De azért a testvérek között volt egy kis rivalizálás is, tűnik ki Rúzsa Magdi következő nyilatkozatából:

„Volt olyan időszak, amikor az egyik gyerek harapással próbálta felhívni magára a figyelmet. Meg nem biztos, hogy csak a figyelmet, lehet, hogy csak ki akarta fejezni a dühét, hogy »miért van itt még ez a másik kettő?!«, »miért nem csak az enyém...?!«, csomó minden. És egy nagyon érdekes folyamat volt, ahogyan szépen-lassan levezettük róla, és egyre ritkábban fordul elő. És észrevettem az egymás közötti szeretetüket. Ahogy már megsimizik egymást...! És erre is nagyon-nagyon vezetem őket: hogy ti testvérek vagytok, ti mindig összetartoztok, mindig vigyáznotok kell egymásra. Szeressük egymást, fejezzük ki a szeretetünket! Reggel körbesimogatják egymást, annyira édesek! Vagy például ha az egyik elesik, megüti egymást, az az aggódás, ahogy látom, hogy szaladnak felé és simogatják, veszik körbe! Nekem ez nagyon-nagyon fontos.”

Rúzsa Magdi hozzáteszi, hogy azonban ugyanilyen fontos a számára, hogy ne csak egymás iránt legyenek szeretettel, hanem mindenki más iránt is egyaránt. Alább találja a teljes videót.

(Kiemelt kép: YouTube/Rúzsa Magdolna)