Rúzsa Magdi elárulta, miért nem adja bölcsődébe hármas ikreit: Én ebben összeroppantam

Rúzsa Magdi folytatja az anyasággal kapcsolatos vallomás-, azaz videósorozatát, ezúttal az az egyik fő téma, hogy miért igényli anyaként ennyire, hogy a gyerekei ne kerüljenek egyelőre bölcsődébe.

2024. május 27., 14:15

Szerző:

A YouTube-on publikál Rúzsa Magdi heti rendszerességgel egy szponzorált videósorozatot, amiben dr. Sipos Lilla nevelési tanácsadóval beszélget Anyu Akadémia cím alatt. A tízrészes széria legfrissebb, eheti epizódjában az anyai ösztönökről és a bölcsődéről van szó.

Rúzsa Magdi az anyai ösztönökről

A szakértő azt mondja, a mai anyák már nem az ösztöneiket követve nevelik a gyerekeiket, hanem túlagyalják az egészet. Sokan még a környezetükben sem látnak olyan anyát, aki csak az ösztöneit követve viselkedik a gyermekeivel, mondja a szakértő. Erre a 38 éves énekesnő a következőket mondja, említve, hogy sokan talán úgy látnák őt, hogy túlságosan sokat foglalkozik a kicsikkel:

„Egyszerűen azt érzem, hogy az én gyerekeimnek erre van szükségük. Lehet, hogy most pont egy rossz vágányon vagyok abból a szempontból, hogy egy kicsit lemondtam saját magamról. Vagy inkább azt mondom, hogy az, ami énrólam szól, ami az én munkám, azt hála az égnek úgy adta nekem a Jóisten, nyilván nem véletlenül, mert már tudta akkor, hogy mi mindenbe fogok én még belecsöppenni, de hála Istennek olyan a munkám, hogy relatíve sokat lehetek a gyerekeimmel. És ott vagyok velük. Tehát nem az a típusú anya lettem, aki otthagyom őket, mert még elintézem ezt, elintézem amazt. Hanem megpróbálok mindent kiszorítani, mindent inkább másra bízni.”

Nem lesz bölcsőde

A bölcsőde kérdéséről Rúzsa Magdi a következő bejelentést teszi:

„Nem szeretném őket bölcsődébe adni. Mert hála Istennek megtehetem azt, hogy ott vagyok velük. És azt érzem, hogy ők hárman vannak és az pont elég. De ha azt látom, hogy szükségük lenne a szocializálódásra, akkor elviszem őket olyan közegbe. De én azt érzem, hogy minél tovább tartanám őket magammal.”

Ezt a szakértő helyes döntésnek tartja olyanoknál, akik meg tudják ezt oldani. Márpedig Rúzsa Magdi meg tudja, sőt, egyenesen úgy érzi, hogy kifejezetten szüksége van még arra, hogy a gyerekeivel legyen, hiszen korábban nem mindig tudott mindhárom babával elég időt tölteni – tekintettel arra, hogy ugye hárman vannak az ikrek, és fizikai képtelenség mindegyikkel egyszerre foglalkozni. Az édesanya szerint az is szerepet játszik, hogy a babák koraszülöttként jöttek a világra:

„Nagyon sok minden indul onnan, hogy nem tudtak bennem annyi időt tölteni, amennyit egy átlaggyerek tölt az édesanyjával ott a méhben. Talán innen indult az egész, hogy most próbálok kompenzálni vagy mindent megadni. Nem tudhatom, az is lehet, hogy [ez] nem innen jön, de valami innen jön. Kettő: ugye szükségem volt nagyon-nagyon sok segítségre az elején. Nem tudom, hogy más hármas ikrekkel ezt hogyan oldotta meg. Emelem kalapom mindenki előtt, aki ezt segítség nélkül végigcsinálta. Fú, remélem, hogy valahol az élet valahol majd visszaadja nekik a pihenést, mert ez azért tényleg hardcore. Nekem kellett a segítség, ezáltal viszont egy folyamatos kétség is volt bennem, hogy én egy olyan ember vagyok, aki mindent egyedül szeretne megoldani. És ha valami, az, hogy a gyerekeimet egyedül képes vagyok vinni és szeretni és ölelni és etetni, ezt én világéletemben úgy képzeltem el, hogy ez én leszek – csak én. De adott az élet egy olyan nehézségi faktort, amikor rá kellett döbbennem arra, hogy én, a totál control freak Magdi itt állok, és nem tudom egyedül elaltatni a gyerekeimet, mert nincs elég kezem. Én ebben egy kicsit összeroppantam.”

Ehhez képest, most, hogy már a kicsit két évesek is elmúltak, Rúzsa Magdi nagyon szeret mindent maga megcsinálni, és ez gyakran az énidő rovására megy nála, mégis inkább a gyerekeit választja, elég neki heti három óra is saját magára.

(Kiemelt kép: YouTube/Rúzsa Magdolna)