Istenes Bence bocsánatot kért Rácz Jenőtől a Sztárbox-kommentek miatt: Sajnálom, hogy ezt ragadtad ki ebből az egészből

Istenes Bence üzeneteket publikált Rácz Jenőnek, amire a sztárséf reagált, a műsorvezető pedig kénytelen volt bocsánatot kérni.

2023. november 23., 08:44

Szerző:

Vasárnap a Sztárbox című műsorban Istenes Bence és Rácz Jenő fognak egymással verekedni az RTL-en. A show-nak a résztvevők szerint része az ellenfél gyalázása is (persze szigorúan a sportszerűség jegyében!), és valami ilyesmit tett Istenes Bence is tegnap, amikor Rácz Jenő egy korábbi nyilatkozatára reagált azzal, hogy a sztárséf gyűlölőitől érkezett agresszív és egy helyen rasszista üzeneteket publikálta a saját Instagramján egy sztoriban.

Erre reagált Rácz Jenő egy videóban, a következőket mondva:

„Tegnap értesültem arról, hogy Bence kitett egy olyan posztot, amiben gyűlöletkeltés, rasszizmus és hasonlók találhatóak, amiben szerintem sem a sportágban, sem mint képernyősök egyszerűen nem vállalhatunk szerepet. Mi több, egy ilyen követői táborral rendelkező médiajelenségnek, mint a Bence, nekünk kutya kötelességünk jó példát mutatni az embereknek. Én azt gondolom, hogy semmi ilyen dolog nem állja meg a helyét sem a médiában, sem ebben a sportágban. Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem, ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. Hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat a kommenteket, amik szerinte viccesek voltak. Szerintem a rasszizmusnak, a gyűlöletnek nincs helye sehol sem. Nagy nagyot csalódtam benne, elképesztően nagyot, nem is tudom kifejezni, hogy mekkorát, és az az igazság, hogy én még kedveltem is őt. Még két napja is arról beszéltem, hogy én nem haragszom rá, nem veszem fel magamra ezt az egészet. Versenyszellem van, oké, csipkelődjünk, satöbbi, de vannak bizonyos határok, amiket nem lehet átlépni.”

Alább látható a videó.

Istenes Bence erre szintén videóban reagált az Instagramon, de ő nem posztban, hanem automatikusan eltűnő sztoriban. A következőket mondja:

„gyerekek, elkövettem egy hibát, amiért szeretnék elnézést kérni. Teljesen jogos. Tegnap készült egy ilyen kollázs, amit nem olvastam végig, kitettem, és egy haverom szólt fél órával később, hogy van benne egy rasszista komment. Azonnal letöröltem természetesen, és végigfutottam az összes üzenetet, amik egyébként arról szólnak, hogy verjem meg a Jenőt. Ez arra volt reakció, hogy ő elmondta, mennyi hasonló üzenetet kap szintén azzal kapcsolatban, hogy engem verjen meg, és ez nemzeti ügy. Én erre reagáltam! A lényeg, hogy utána végigolvastam a kommenteket, és kicseréltem őket szofisztikáltabb kommentekre. Szeretném letisztázni, hogy soha nem hallottatok tőlem semmiféle rasszista dolgot, és ezután sem fogtok, mert semmi ilyen érzés nincs bennem. Nagyon távol áll tőlem az ilyen, úgyhogy én értem, hogy a Jenő ezt most nagyon fel akarja fújni, és igaza van, ennek nincs helye sem a médiában, sem a sportban.”

Istenes Bence beszólásaira és Rácz Jenő videójára a Sztárbox egy másik játékosa, Molnár Áron is reagált egy videóban.

Ehhez a videóhoz Istenes Bence kommentben fűzi hozzá a következőket:

„sem győzelemért, sem követőszámért nem áldoznám be az emberségemet. Pontosan tudod, milyen elveket vallok, és biztos azt is láttad délután óta, hogy beláttam a hibámat és elnézést kértem a figyelmetlenségem miatt, hisz minden kirekesztés NAGYON távol áll tőlem, és ezeknek semmilyen formában nem adok teret a felületeimen!!! Sajnálom, hogy ezt ragadtad ki ebből az egészből...”

Erre Molnár Áron válasza:

„nem láttam, hogy bocsánatot kértél. Pacek dolog! Felelősséget vállaltál, ami ritka. Akkor mehet vissza a fókusz a boxra.”

Bár Molnár Áron nyilván nem a Fókusz című műsorról beszélt, akár az RTL szórakoztató riportműsorára is gondolhatott volna, mert az is visszament a boxra. A tegnap esti adás az alábbi riportot tartalmazta.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)