Rékasi Károly döbbenetes dolgot mondott: ez történt vele a klinikai halál állapotában

Rékasi Károly latinul beszélt, amikor a klinikai halál állapotába került. 

2023. április 13., 09:39

Szerző:

Rékasi Károly 2015-ben szenvedett súlyos balesetet, amikor a motorjával utazott egy autós elgázolta Budapesten. A színész öt métert repült, majd kiderült, hogy súlyos koponyasérülést szenvedett, valamint szilánkosra törtek a csontjai. A Barátok közt egykori sztárját azonnal műteni kellett, hogy megmentsék az életét. 

Rékasi Károly Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorában mondta el, hogy milyen élménye volt a klinikai halál állapotában. Kiderült, hogy a színész latinul beszélt, ami azért érdekes, mert semmilyen idegennyelvet nem beszél. 

„Megérkeztek a mentők, akiknek ismeretlenül is folyamatosan hálával tartozom. A klinikai halál állapotában voltam. Azt mesélték Gerdámnak, hogy amikor visszatértek az életfunkcióim, folyamatosan latinul beszéltem. Ez az életem egyik lényeges hiátusa: soha semmilyen módon idegen nyelvet nem tudtam megtanulni, pedig több módon is tettem rá kísérletet. 
A mentőorvos, akinek tudnia kell latinul, azt mondta, összefüggően, értelmesen beszéltem latinul. Ha az embernek csak egyetlenegy élete van, én pedig nyilvánvalóan nem tudtam megtanulni 60 éves koromra egyetlen idegen nyelvet sem, akkor ez honnan jött? Döntse el mindenki, hogy egyszer vagyunk-e itt ebben a formában, vagy akár többször is előfordultunk. Én ezt bizonyítéknak fogom föl, nem nagyon tudom megmagyarázni”

 - mondta Rékasi Károly a műsorban, amit a Blikk szúrt ki. 

(Kiemelt kép: Youtube - Utazás a lelked körül)