Rékasi Károly és Détár Enikő fiát feljelentették

Bajba került Rékasi Károly és Détár Enikő fia, Rékasi Zsigmond. 

2022. július 30., 08:58

Szerző:

A Magyarország Megmentelek (MAME) egyesület elnöke Rékasi Károly és Détár Enikő fia, Rékasi Zsigmond. A társaság járőrözik, egyenruhát visel és közbeavatkozik, ha kell. Azonban most eljárás indult az egyesület tagjaival szemben, mert egy éjszakai járőrözés után feljelentették őket. Az incidenskor Rékasi Zsigmond nem volt a helyszínen.

A Blikk információi szerint a rendőrség közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt folytat szabálysértési eljárást azután, hogy a fiatalokból álló társaság néhány nappal ezelőtt a miskolci Búza téren járőrözött. A társaság szerint ezen a környéken gyakori a rendbontás és a garázdaság. Megszólalt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila alezredes:

A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzését a szabálysértési törvény tiltja, szankcionálja. A civil szervezetek közül jogszabály kizárólag csak a polgárőrséget jogosítja fel arra, hogy a közrend fenntartásában, a bűnmegelőzésben, a közbiztonság védelmében közreműködjön

- mondta a szóvivő. 

Rékasi Zsigmond szintén megszólalt az üggyel kapcsolatban. Az egykori sztárházaspár gyermeke nem érti, miért jelentették fel őket, mert az egyesült kizárólag közbiztonságvédelmi feladatokkal foglalkozik és a járőrözésnek bűnmegelőzési hatása van. Hozzátette, hogy a Cégbíróság a Magyarország Megmentelek non profit szervezet bejegyzését 2020 decemberében jóváhagyta.

Álláspontunk szerint ez jogosultságot biztosít arra, hogy közfeladatot ellátó személyként végezzük az őrszolgálatokat Budapesten és most már Miskolcon is. Mindig együttműködünk a hatósággal, és mindig hangsúlyozzuk, ha valaki egy közterületen bajba kerül, ne minket keressen meg, hanem a rendőrség a 112-es segélyhívó vonalát hívja fel. Mi csak bűnmegelőzési, áldozatvédelmi jelleggel járőrözünk. Persze ha alaki segítséget kér, azt nem utasítjuk vissza

- mondta Rékasi Zsigmond a lapnak.

Még több hír Rékasi Károlyról 

Átesett a 11. műtétjén Rékasi Károly: ilyen állapotban van most a színész

Rékasi Károly elárulta, miért rúgták ki a Barátok köztből

Még egy titkos esküvő: Rékasi Károly és Pikali Gerda is összeházasodott!

(Kiemelt kép: dfp.hu)