Pogány Judit meghökkentő dolgot mesél Koltai Róbertről és Molnár Piroskáról: Ez most is itt megszorít, fuldoklok miatta

Pogány Judit és Molnár Piroska közösen adtak interjút, felidézve a régi időket. Koltai Róbert is szóba került.

2024. szeptember 3., 16:39

Szerző:

Az Eger TV Kultúrszalon című műsorának volt a vendége Pogány Judit és Molnár Piroska. A két színésznő jó barátságban van egymással azon kívül, hogy kolléganők, és lenyűgöző történeteket mesélve idézik fel pályájuk legfontosabb állomásait az alább megtekinthető beszélgetésben. Egy érdekes részlet kiemelésével ajánljuk az ön figyelmébe a műsort.

Így kezdődött Pogány Judit és Koltai Róbert kapcsolata

Miközben Molnár Piroska azt meséli, hogy borzasztóan rossz volt matekból és 4-5 éves korától kezdve színésznőnek készült. Pogány Juditot szintén gyerekkorától kezdve vonzotta a színház, de amikor felnőtt lett, akkor egy ideig úgy tűnt, valami más munkát kell majd végeznie: először bérszámfejtőként, majd megyei bírósági adminisztrátorként dolgozott. Pogány Judit azt mondja, hogy a tanárainak köszönheti, hogy végül mégis színésznő lett belőle.

Pogány Judit pályája Kaposváron kezdődött, ahova egy idő után megérkezett a későbbi férje, Koltai Róbert, aki korábban osztálytársa volt Molnár Piroskának. Pogány Judit így meséli pályája és házassága kezdetének történetét:

„Egyszer volt egy gyerekszerep a Várj, amíg sötét lesz című krimiben, Zsámbéki Gábor rendezte. Volt benne egy 10-14 év körüli, szemüveges, csúnyácska, tüskés lelkű, durcás kislány szerep, és azt végre megkapta. Akkor kaptam fizetésemelést, és egy év múlva már főszerepeket játszottam, attól kezdve már sorozatban. A Zsámbéki volt az, aki aztán verte az asztalt, hogy ki ez a gyerek, mennyi a fizetése stb., és így elindult. És ezalatt már közben odakerült Piroska. [...] A Koltai Róbert is odaszerződött és a Piroska és a Robi tulajdonképpen ha nem is hetenként, de levélváltásban volt, hogy kinek hogy alakul a pályája, mint volt osztálytársak. És akkor a Koltai Robival mi egy kicsit elkezdtünk már együtt járni, aztán volt egy hullámvölgy, amikor ez szünetelt, aztán újra megint... És egyszercsak, amikor már aránylag stabilan azt lehetett tudni, hogy a Koltai a Pogánnyal jár, akkor Piroskának ezt megírta, és akkor egyszercsak jött egy levél a Koltai Robinak, hogy Piroska is Kaposvárra fog szerződni. [...] A Piroska írt egy levelet válaszul a Koltai Robinak, hogy jön, és hogy «Jutkát ölelem». [...] Én azt hittem, ettől elájulok ettől a levéltől, ez most is itt megszorít, fuldoklok miatta.”

Molnár Piroska meg is erősíti, hogy ő azonnal elfogadta volt osztálytársának új barátnőjét, akit addig színésznőként még nem igazán ismert, de sokat hallott róla Zsámbéki Gábortól. Hamar barátnők lettek és az ezt követő évtizedekben rengeteget játszottak együtt – nemcsak Kaposváron. Pogány Judit és Molnár Piroska azt mondják, sem a magánéletben, sem szakmailag nem volt köztük sosem féltékenység.

Itt találja a teljes videót.

(Kiemelt kép: YouTube/Eger TV)