Elítélték Koltai Róbert és Pogány Judit fiát: ennyi börtönt kapott

Koltai Róbert és Pogány Judit fia, P. Koltai Gábor csalás vádjával került bíróság elé. Most megszületett az ítélet.

2024. március 26., 11:50

Szerző:

Koltai Róbert és Pogány Judit fia 2010 őszén csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. Koltai P. Róbert az eljárás során 5 hónapot töltött előzetesben, 5 hónapot házi őrizet, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, amit tavaly októberben oldották fel. P. Koltai Gábort elsőfokon felmentették, másodfokon viszont az eljárás megismétlésre kötelezték a bíróságot. A vád szerint mindenesetre az egykor filmproducerként dolgozó férfi többmilliárdos adócsalás és okirat-hamisítás részese volt.

„A bíróság ma úgy ítélte, hogy P. Koltai Gábor bűnös adócsalás, pénzmosás és más bűntettekben, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte 5 év próbaidőre felfüggesztve, valamit 750 ezer forint pénzbüntetésre”

– adja most hírül a Blikk. Az ítélet még nem jogerős, és annak kihirdetésén Pogány Judit is ott volt.

Az ügyésznő tudomásul vette az ítéletet, P. Koltai Gábor azonban nem, a vádlott ezt nyilatkozta a lapnak:

„felháborítónak és elfoghatatlannak tartom a bíróság ítéletét! Láthatja, teljes körű fellebbezést nyújtottunk be.”

P. Koltai Gábor már nem a filmiparban dolgozik, hanem gasztronómiával foglalkozik. Az üzletember azt nyilatkozta korábban, hogy arra számít, hogy fel fogja menteni a bíróság az immár 13 éve húzódó ügyben:

„első fokon felmentett a vádak alól a bíróság, most sem várok mást, hiszen mindössze eljárásjogi, technikai hibák miatt helyezték hatályon kívül ezt a döntést.”

Pogány Juditot nagyon megviseli fia büntetőpere

Mivel Pogány Judit Szigetszentmiklóson él, a Budapesten lakhelyelhagyási tilalom alatt élő fia évekig nem látogathatta meg. Ez októberben az RTL kamerái előtt valósult meg, amikor P. Koltai Gábor végre először találkozott az édesanyjával, egy orchideát is vitt neki. A 79 éves színésznő a könnyekig elérzékenyülve a következőket mondta:

„hát nagyon örülök, nem tudok mit szólni. Ez az egész időszak olyan, hogy az ember nem tud már mit szólni. [...] Hát átfutott már a fejemen, hogy ha egyszer igazán rosszul lennék, a fiam nem tudna segíteni rajtam.”

Nagy visszhangot váltott ki korábban egyébként Pogány Judit azon nyilatkozata is, amiben Koltai Róbertről beszélt, akivel 2006-ban váltak el hűtlenség miatt. Így beszélt ezekről az időkről:

„akkoriban azért nagyon sokat bőgtem, meg nagy fájdalom volt. Gyakorlatilag nekem volt egy rögeszmém, amit a szüleim miatt éreztem, hogy annak úgy kell lennie az életben. Az, hogy betegen, öregen, csúnyán, meghízva, de az ember valami miatt szereti a másikat, és ezer vihar és veszekedés után is kitart mellette, és csodálatos lehet az együtt megöregedést megélni, ezt a Robi elvette tőlem.”

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub)