Molnár Piroska szívszorító bejelentést tett: Az utolsót kezdem meg

Molnár Piroska mostani bejelentése azt juttatja az ember eszébe, hogy mit mondott Reviczky Gábor nemrég.

2024. június 19., 08:57

Szerző:

Molnár Piroska 78 évesen valószínűleg elmondhatná magáról, hogy nagyjából mindent elért, amit Magyarországon egy színésznő elérhet: a Nemzet Színésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal tüntették ki, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára és nem mellesleg népszerű tévés produkciókban is szerepelt a legutóbbi időkig. Ennek a legendás pályának egy mérföldkövéhez érkezett most Molnár Piroska.

Molnár Piroska utoljára próbált

Molnár Piroska a Deszkavízió című honlapnak adott interjút legújabb színházi premierje kapcsán. Június 14-én a salföldi Thália Nyárikert színpadán debütált ugyanis a Göttinger Pál által írt és rendezett Madám Bizsu – a címszerepben Molnár Piroskával. Szeptember 27-től majd a Télikertben lesz látható az előadás. A múlt heti premierhez vezető próbafolyamat azonban már az utolsó volt a 78 éves színésznő életében.

„Már egy ideje napirenden is van, hogy valószínűleg az utolsó évadot kezdem meg jövőre. Idén ősszel leszek 79 éves, abban a szezonban, amelyben betöltöm a 80-at, már csak azokat az előadásokat akarom megtartani, amelyeket nélkülem nem tudnak műsoron tartani. De újat biztosan nem fogok vállalni”

– mondja Molnár Piroska, és a nyilatkozata Reviczky Gábort juttathatja az ember eszébe. Ő ugyanis szintén nemrég jelentette be, hogy játszik továbbra is azokban a darabokban, amikben benne van, de újat nem fog többet vállalni.

Molnár Piroska szellemileg továbbra is a régi

A színésznő azt említi, hogy a fizikai teherbírása természetesen már nem a régi, de a rendezők mindig találtak neki való szerepeket. Így fogalmaz ezzel kapcsolatban:

„Az anyaszínházam, a Thália minden évadban megkínált egy olyan szereppel, amit fizikailag még el tudtam játszani – hála Istennek a memóriával nincsen gond. Itt, ezzel az új bemutatóval együtt öt előadásban játszom, ezen kívül van még három külsős előadásom. Ez éppen elég egy hónapra.”

Molnár Piroska az interjúban többek között azt is említi, hogy ezzel együtt mennyire sokat dolgozik, de csak ritkán van ideje és főleg energiája elmenni megnézni egy előadást, amiben nem szerepel.

„Ez a pálya nem kíméli az embert, de valljuk be őszintén, hogy én sem kíméltem magamat. [...] Korábban sok szabad estém volt, akkor mindig elmentem színházba, néztem a többieket. Mostanra egy ilyen kiruccanás számomra igazán kalandszerű: felöltözni, elindulni, este hazamenni – ez már egyre bonyolultabb.”

(Kiemelt kép: Molnár Piroska a Televíziós Újságírók Díjának 2021-es gáláján, ahol a Keresztanyu címszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el. Fotó: RTL/Sajtóklub)