Meztelen fotó készült Peller Annáról – videó

Peller Anna élő adásban mesélt a bizarr esetről. 

2024. augusztus 30., 09:41

Szerző:

Peller Anna és a testvére, Peller Mariann az RTL Reggeli műsorában beszélgettek a mesterséges intelligánciáról, egy ponton pedig Anna sokkoló történetet osztott meg. 

Bizarr történet 

A beszélgetés elején a Peller-testvérek a mesterséges intelligenciáról értekeztek, egy ponton pedig Mariann elárulta, egy rajongótól kapott egy olyan fotót, amiről az illető azt állította, ő festette, ám egyértelműen látszott, hogy AI-generált képről van szó. Erre kontrázott rá Anna, aki elmondta, ez még egy egész kedves húzás, amit neki kellett átélnie az jóval rémisztőbb. A színésznő-műsorvezető ugyanis felfedte, hogy egy őrült rajongója meztelen felvételt generált róla a mesterséges intelligencia segítéségével. 

Az őrült rajongóm, az a bizonyos rajongóm, aki elég sok mindenkit zaklat, megcsinálta azt, hogy én meztelenül fekszem a fűben. Egy fűszál van a számban, nem az én testemmel. Bár nagyon kedves, hogy azt a testet képzelte oda nekem (...) Hatalmas mellekkel fekszem a fűben...

– ecsetelte a bizarr élményét Anna, aki hozzátette: 

Ha ezt valaki látja, azt hiszi, valahol pózoltam így. 

A teljes riport itt nézhető vissza: 

Sokkoló eset 

Az utóbbi időben egyébként hasonló ügyek miatt több botrány is kitört világszerte, ugyanis a mesterséges intelligenciát használó ún. levetkőztető mobilappok sok esetben igencsak meggyőző meztelen képeket képesek készíteni másokról úgy, hogy ahhoz elegendő csupán egyetlen fotót letölteni a közösségi oldalukról. Néhány hónappal ezelőtt például egy floridai ügy kavart nagy port, amikor is 13-14 éves fiúk hamisítottak képeket 12-13 éves iskolatársaikról. A meztelen képeket egymás között cserélgették, tettükre tavaly december elején derült fény. A srácokat az eset után nevelőintézetbe szállították, idén tavasszal pedig az a hír látott napvilágot, hogy egy 2022-ben elfogadott törvény alapján bűnvádi eljárás keretében fogják őket felelősségre vonni – írja az Origo. Érdekesség az ügyben, hogy Florida államban a mások – valódi – meztelen képeinek engedély nélküli megosztása csak szabálysértésnek minősül, ám a hamisított meztelen felvételeké már bűncselekmény. 

(Kiemelt képünkön Peller Anna, Fotó: RTL)