Ezért visel sárga szalagot Pataki Zita

Pataki Zita az Instagram-oldalán egy sárga szalagos képet tett közzé. 

2022. március 29., 11:44

Szerző:

Pataki Zita egy szívhez szóló bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. A népszerű időjárás-jelentő március 28-án az endometriózis nemzetközi világnapján szólalt fel. Mint ismert, a sztár szintén küzd a betegséggel, ez az oka annak is, hogy végül sosem adatott meg neki, hogy édesanya legyen.

„Mosolygok ezen a fotón, miközben egy kis sárga szalagot viselek. Az endometriózis jelképe ez, egy betegségé, amely meddővé tett, amely miatt nem lehettem édesanya. 4 műtéttel, 10 lombikkal a hátam mögött ma boldog vagyok a férjem mellett, és segítünk mindazoknak, akik gyermeket szeretnének. Az alapítványunkon keresztül, vagy csak privátban. Tudjátok, nekem óriási öröm, csoda volt, amikor megszabadultam e betegség fájdalmától, (mert mindig tudtam, hogy nem szabadna fájnia a menstruációnak, csak épp orvos nem volt 32 éves koromig, aki megműtött volna...) és reménykedtem nagyon sokáig, hogy talán sikerülhet a gyermekáldás is. Most abban reménykedem, hogy ti már, az érintett hölgyek, felismeritek ezt a betegséget, elmentek egy szakemberhez, és ez nem lesz gátja az álmaitoknak...”

- írta a bejegyzésében Pataki Zita.

Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet - írják a Webbeteg oldalán.

Ezeket se hagyja ki!

Putyin kivégzését követeli Hollywood egyik legnagyobb sztárja

Zimány Linda megmutatta, milyen új plasztikai kezelést vállalt most be

Videó: a TV2 sztárja megmutatta a dominikai luxusotthonát

(Kiemelt kép: Pataki Zita Instagramja)