Palik László reagált a kritikákra: szerinte ez a közös benne és Vágó Istvánban

Vágó István volt a Legyen Ön is milliomos! első műsorvezetője, a kvízshow most Palik László vezetésével folytatódik majd.

2024. július 19., 08:51

Szerző:

Még el se kezdődött, máris kritizálták: címlapon hozták le, hogy a nézők már most bukást várnak, pedig éppen, hogy csak kiderült, hogy Palik László lesz a visszatérő Legyen Ön is milliomos kvízmestere. Hát most ő maga mondott el mindent erről az ügyről.

Palik László Vágó István nyomdokaiba lép

Palik László a saját YouTube-csatornáján mondott el mindent az újrainduló Legyen Ön is milliomosról, kezdve azon, hogy elmesélte a jelenetet, amikor behívatta őt magához a TV2 vezérigazgatója, Pavel Stanchev, és megkérdezte, hogy nem szeretné-e ő vezetni az újrainduló kvízshow-t.

„Kábé úgy nézett ki, hogy néztem a szemét, és mondtam, »Juhéjj, igen!« Ugyanis én ezt a műsort imádtam nézni nézőként”

– mondja Palik László arról, hogy gondolkodás nélkül mondott igent a felkérésre.

És bár volt Vágó István után még három vezetője ennek a műsornak, azért ez a kvízshow mégiscsak Vágó István nevével forrt össze. A tavaly elhunyt kvízmesterrel kapcsolatban Palik László a következőket mondja:

„A néhai Vágó István után csinálni ezt a műsort, amit ő tett Magyarországon ikonikussá sok-sok éven keresztül, ez már maga egy megtiszteltetés.”

Azzal kapcsolatban, hogy Palik László fél-e attól, hogy Vágó István nyomdokaiba kell lépnie, egy egészen hosszú eszmefuttatást tartalmaz a műsor, amit röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy nem. A hosszabb, részletesebb választ alább találja.

„Ha azt gondolod, hogy van-e bennem félsz ezt a dolgot illetően, furcsa módon azt mondom, hogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy ahogy hazamentem, nem néztem meg X számú részt a Vágó Pistával, hiszen ő tette le az alapokat. Soha nem gondolkodtam így a műsorról. Amikor megnéztem ezeket az epizódokat, emlékszel rá, még fel is hívtalak, és azt mondtam, hogy »Figyelj, én ezt értem.« És valójában valószínűleg azért tudom ezt mondani relatíve nyugodtan (és ebben nincs benne az, hogy ez most sikeres lesz vagy nem lesz sikeres) én egy dolgot tudok mondani: értem. Többek között azért is, mert ugye a Vágó Pistának és nekem ugyanaz az eredetünk. Valójában külön életfázisban, tehát külön korban, de mind a ketten mondhatjuk azt, hogy Vitray-tanítványok vagyunk-voltunk. Ezért aztán minden, amit... és ahogy uralta azt a teret Pista – én azt értem, mert ezt tanultam, ezt lélegeztem be a majd' négy évtizednyi televíziós pályafutásom alatt ez vált a rendszerem részévé. ”

– ezt mondja Palik László arról, hogy miért nem fél, miért csak egy nagyon pozitív izgalom van benne a megbízással kapcsolatosan.

Alább lehet megtekinteni a teljes videót.

 

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék világa by Manna)